Вони разом із вінничанами відкриють новорічну ялинку та протягом трьох тижнів розважатимуть городян біля Літнього театру, розповідатимуть про традиції, обряди та казки тих країн, з яких вони родом. Але паралельно їм доведеться і попрацювати – вони розшукуватимуть свого колегу, вінницького Діда Мороза, який зник за дивних обставин. Про заплановані новорічні та різдвяні заходи розповів Вінницький міський голова Володимир Гройсман 9 грудня на прес-конференції.

Вогні на головній ялинці, які щороку символізують початок новорічних святкувань, запалають 25 грудня вже традиційно на площі біля Літнього театру. Цього вечора в місті пануватиме атмосфера справжньої авантюри з присмаком казки. Дійство розпочнеться із демонстрації на приміщенні міської ради 3D-шоу «Пори року» та відкриття парку льодових скульптур на Майдані Незалежності. Льодових скульптур цього року значно побільшає. Після чого до центрального парку культури та відпочинку ім. Горького рушить хода чималої кількості казкових героїв на чолі із оркестром Санта Клаусів. Вже у парку з’ясується, що загадково зник головний герой новорічних свят – вінницький Дід Мороз. Чи вдасться повернути символ Нового року, вінничани зможуть дізнатись на церемонії відкриття головної ялинки. Але інтрига зберігатиметься протягом усіх святкових днів.

«Цьогоріч у день відкриття ялинки на сцену вийдуть наші місцеві колективи, а також один гурт із Києва «Україночка», - розповів на прес-конференції міський голова Вінниці Володимир Гройсман. – Коли ми думали про святковий концерт, ми все-таки зупинились на тому, що було б добре, аби наші місцеві колективи мали можливість презентувати своє мистецтво. А в нашому місті є чимало достойних колективів».

Протягом новорічних та різдвяних днів Діди Морози з різних країн світу біля ялинки будуть розважати вінничан, влаштовуючи інтерактивні ігри та розваги, розповідаючи казки своїх країн, знайомлячи із традиціями та обрядами різних народів.

Разом із новими заходами, які заплановані на новорічні та різдвяні дні, у місті будуть проводитись і традиційні – вінничани матимуть можливість позмагатись у квест-грі, працюватиме ковзанка під відкритим небом, проходитимуть цікаві та веселі флеш-моби. На Різдво біля ялинки розгорнеться Вертеп, виступатимуть фольклорні колективи та працюватиме фестиваль української різдвяної кухні «У Гриця на вечорницях».

Закриття ялинки відбудеться 14 січня. Біля головної ялинки міста виступатимуть найкращі театри вогню, а по завершенню програми відбудеться лазерне шоу. А напередодні відбудеться нагородження переможців цьогорічного конкурсу «Новорічний настрій», заявки на участь у якому прийматимуться до 5 січня.

Світлих та веселих свят! 


Переглядів: 5548
Поширень: 0