Ось таке графіті прикрасило стіну будинку на перехресті вулиці Порика і проспекту Юності. Малюнок зробили чотири хлопці-вінничанина.

- Ми хотіли зробити стіну кольоровою і цікавою, - говорить один з авторів ідеї Денис. - Набридло бачити сірість, хотілось намалювати місто майбутнього. Так і назвали розпис - “Футуристичний лендскейп”, тобто “Пейзаж майбутнього”. Звернулись до керівництва компанії, офіс якої розташований у тому ж будинку, воно узгодило ескіз і виділило кошти на придбання фарб.

Спочатку сусіди і мешканці навколишніх будинків дивувались, запитували, що це хлопці роблять. Хтось запитував, чи не змогли б вони намалювати Володимира Леніна, хтось хотів оголену жінку бачити... А тепер жителі почали фотографуватись на тлі цієї стіни.

Це не єдине графіті юнаків. За останній рік у їх виконанні у Вінниці з’явилось п’ять малюнків. Переважно — на занедбаних будівлях: приміщення колишнього хімзаводу, недобудована багатоповерхівка біля ТРЦ “Мегамолл”...

У житті Денис розписує стіни на замовлення. У дитячому садочку, а комусь — квартиру. Були такі графіті, які цензура не пропустила.

- Замовили у нас розпис стіни корпусу ВНМУ ім. М.Пирогова, що по вулиці Стуса, - згадує Денис. - Але не узгодили це з керівництвом. І викладачі були, і міліція... Так і залишили стіну недомальованою. Зараз хлопці мріють про кольоровий спортивний комплекс “Авангард” і придивились до кількох дев\'ятиповерхівок, щоб зробити їх кольоровими.


Переглядів: 18438
Поширень: 0