Водій вінницької маршрутки номер 35 "Вишенька-залізничний вокзал", приїхавши на кінцеву зупинку дістав бульбулятор та почав курити, не дочекавшись повної висадки пасажирів.

"За останніх 11 місяців у Вінниці сталося 990 дорожньо-транспортних пригод, - повідомляє Віталій Присяжнюк, начальник міського відділу Державтоінспекції. - 141 людина постраждала і 16 загинуло. А от минулого року в ДТП у Вінниці загинуло всього 5 людей. Цифри за 11 місяців зросли втричі. Причиною найчастіше є алкогольне та наркотичне сп\'яніння. Найбільше затриманих - серед водіїв маршруток та таксі".

Для виявлення тих, хто знаходиться за кермом під дією наркотичних речовин достатньо 10 хвилин. Завдяки тестам, яких закупили на місто Вінницю, зі 120 дали позитивний результат 67.

"Дослідження, які проводили у Івано-Франківській та Миколаївській області показали, що 60 відсотків людей віком до 30 років курять коноплю, - розповідає Павло Слободянюк, головний лікар вінницького наркодиспансеру. - Мене вразила новина про те, що один із водіїв вінницької маршрутки номер 35 "Вишенька-залізничний вокзал", приїхавши на кінцеву зупинку дістав бульбулятор та почав курити не дочекавшись повної висадки пасажирів. Але знайшлися громадяни, які зателефонували в міліцію, і правоохоронні органи затримали водія".

У 2011 році у наркодиспансері обстежили 3345 водіїв, з них 93 були наркотично сп\'янілі.

"Ще в СРСР усі водії маршруток і таксі проходили обов\'язковий щоденний медичний та техогляд, - розповідає Андрій Ковальов, голова асоціації перевізників у Вінницькій області. - Сьогодні медогляд зобов\'язані проходити лише водії маршруток".

Тести на виявлення наркотичних речовин у крові будуть закупляти не тільки на Вінницю, а й на всю область.


Переглядів: 18861
Поширень: 0