Населення вкладає великий внесок в профілактику злочинності та правопорушень, розкриття злочинів, забезпечення охорони громадського порядку.

Для того, щоб цю роботу систематизувати, на території населених пунктів Могилів-Подільського району, згідно Закону України „Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону”, організовані громадські формування з охорони громадського порядку і державного кордону. Члени даних формувань допомагають органам внутрішніх справ та Державній прикордонній службі здійснювати охорону громадського порядку і державного кордону. За їх участю розкриваються злочини, затримуються правопорушники, проводяться профілактичні рейди, отримується необхідна інформація стосовно протиправного діяння зловмисників. Впевнено можна сказати, що громадяни, які входять до складу даних громадських формувань, є позаштатними співробітниками міліції та прикордонної служби.

Прекрасна людина, турботливий сім’янин та майстер своєї професії Джога Олексій Миколайович, являючись членом громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону „Хвиля”, діючого в селі Бронниця, завжди бере активну участь в охороні громадського порядку і державного кордону.

Вже 6 років працює він водолазом Могилів-Подільської рятувальної станції. Від небезпечного річкового полону він врятував 5 громадян.

Робота водолаза нелегка. Для підтримання рівня професійної кваліфікації, йому майже щоденно доводиться здійснювати тренувальні спуски під воду на різну глибину,

В листопаді поточного року, під час планового підводного занурення, він виявив несподівану знахідку. Неподалік від рятувальної станції, у річці Дністер, на глибині –3-х метрів, Олексій помітив дрібні металеві предмети. Наблизившись ближче, він виявив, що це набої, розсипані на дні водоймища.

Про свою знахідку Олексій повідомив працівникам міліції Могилів-Подільського міськвідділу та начальнику відділення дільничних інспекторів відділу прикордонної служби „Могилів-Подільський-Б”. В їх присутності Олексій, з трьохметрової глибини, дістав набої у кількості 321 штуку до пістолета Макарова та автомата Калашникова . Їх було передано в міськвідділ міліції для подальшого знищення.

Олексій Миколайович вважає, що не можна бути осторонь ситуацій, які потребують негайного правозахисного втручання.

Люди не повинні бути байдужими до правопорядку в їх рідному місті або районі. Цим самим вони захищають від протиправних посягань не тільки сторонніх, а й рідних та близьких людей.


Переглядів: 2949
Поширень: 0