Вони народилися занадто рано - на місяць, два або навіть на три раніше покладеного терміну. Їх крихітні тіла не можуть самостійно існувати без медичної допомоги. Вони прийшли в цей світ для життя, але можуть померти в будь-яку мить. Кількість недоношених немовлят останнім часом зростає дуже стрімко. У Вінниці щодня у середньому народжуються 20 - 25 дітей, з них близько 5% - недоношені. Недоношена дитина не може самостійно дихати, а тому не може існувати без медичної допомоги. Виживання дітей вагою до одного кілограму дуже низька – лише 50%, якщо дитина народжується вагою хоча б 500 грам – лікарі одразу починають боротьбу за її життя. Так діють медики у Вінницькій міській лікарні «Центру матері й дитини». У відділі інтенсивної терапії недоношених та хворих новонароджених дві реанімаційні зали на шість реанімаційних місць. Однак, повністю укомплектовані лише чотири із них. У відділенні інтенсивної терапії недоношених та хворих новонароджених «Центру матері й дитини» поки що немає пересувної рентгенівської установки. А це вже є великою проблемою. Так як 90% діток знаходяться в інкубаторах, їх не можна пересувати, будь-який стан чи інші дії з ними повинні контролюватися саме рентгеном. Тому, дуже важливо придбати мобільну рентгенівську установку, яка коштує 300 тис. гривень.

Ініціатором збору коштів на пересувний рентгенівський апарат для відділення інтенсивної терапії недоношених та хворих новонароджених «Центру матері і дитини» створення стала вінничанка Наталія Фурманова - директор модельного агентства «Klodel Models» і кав\'ярні «Масай Мара», яка знає про дану проблему не з чуток. Наталія Фурманова одна з організаторів фестивалю «Вінницькі дні моди», цього року всі дизайнери Вінницьких днів моди оплату за свою участь перерахували на рахунок «Центру матері і дитини» - 18 тисячі гривень. На даний час на мобільний рентген-установку вже перераховано 58 тисяч гривень. Участь у благодійній акції взяла і Медіа Корпорація «RIA», яка вже перерахувала – 20 тисяч гривень. Також участь у зборі коштів взяв ТОВ «Полімер», який перерахував 20 тис. гривень.

Арифметика проста: у Вінниці сотні цілком успішних підприємств, у більшості керівників і співробітників яких можуть народитися діти. І дай Бог, щоб вони з\'явилися на світ здоровими. Та й що значить для бюджету середнього підприємства кілька тисяч гривень? А для недоношених дітей це ще один шанс на життя.

Кожен вінничанин може внести свої благодійне пожертвування на мобільний рентген у відділення інтенсивної терапії недоношених та хворих новонароджених дітей «Центру матері і дитини».

Вони народились занадто рано, але вони мають шанс на Своє життя.

Не будь байдужим до чужого горя!

Реквізити на перерахування коштів:

Міська лікарня «Центр матері та дитини»

21019, м.Вінниця, вул.Маяковського, 138

р/р 35424003001940

ГУДКУ у Вінницькій обл.

МФО 802015

Код ЭДРПУО 25500212

Головний лікар: Присяжнюк Володимир Петрович, який діє на підставі статуту

Призначення платежу: благодійна допомога


Переглядів: 4329
Поширень: 0