На початку навчального року у всіх школах міста було введено новий інформаційний модуль, за допомогою якого можна отримати чітку картину відвідування дітьми загальноосвітніх закладів. З 1 вересня 2011 року департамент освіти Вінницької міської ради може відстежувати загальну картину відвідування по місту та отримувати детальну інформацію по окремому закладу або ж по окремій шкільній паралелі.

Раніше на запит міської СЕС щодо стану відвідування дітей загальноосвітніх закладів, (особливо в зимовий період, коли існує загроза поширення серед дітей грипу та ГРВІ), для моніторингу відвідувань школярів витрачалось досить багато часу. Територіальний інспектор, за яким закріплено 5-6 шкіл, повинен був отримати дані від кожного навчального закладу, потім в ручному режимі вирахувати відсоток відсутніх від загальної кількості школярів, і лише тоді дані потрапляли до санепідемстанції.

Тепер, за допомогою нової програми, яку розробили фахівці Лабораторії з інформаційних технологій, що функціонує на базі фізико-математичної гімназії №17, цей процес здійснюється набагато ефективніше та оперативніше. Доступ через мережу Інтернет до даного програмного продукту, який розроблено з використанням технології «хмаринних» обчислень, має кожен загальноосвітній навчальний заклад, а процес обрахування відсотку відсутності школярів повністю автоматизовано. Крім того, тепер інформацію можна отримувати не лише по окремій школі, а й по окремій паралелі класів та по місту в цілому.

За словами начальника відділу загальної середньої освіти, дистанційної освіти та впровадження ІКТ департаменту освіти Вінницької міської ради Юрія Єрмакова, в кожному навчальному закладі визначено відповідальних осіб (секретаря чи лаборанта), які щодня, після закінчення другого уроку, збирають інформацію від класних керівників про кількість відсутніх учнів у кожному з класів. «Після цього відповідальна особа вносить дані по кожному класу відповідної паралелі, а заступник директора з виховної роботи здійснює контроль над заповненням форм, - говорить Юрій Єрмаков. - Потім департамент освіти може отримати детальну та чітку інформацію про кількість школярів, які того чи іншого дня не з\'явились на навчання не лише в окремо взятій школі, а й в цілому по місту. Це дозволяє отримати більш точну картину відвідування занять та вчасно відреагувати на ситуацію». Зокрема, якщо рівень відсутності школярів у якомусь із класів перевищує 20%, це є певним сигналом для адміністрації закладу та класного керівника, який одразу має зателефонувати до батьків учнів та дізнатися, чому саме дитина пропускає заняття - чи то за хворобою, чи за іншою поважною причиною.


Переглядів: 2934
Поширень: 0