Метою конкурсу було залучити якомога більшу кількість дітей і юнацтва до вивчення правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях та у транспорті, прищеплення підліткам поваги до професії правоохоронця і формування у них позитивного іміджу інспектора ДАІ. Обласний конкурс охопив усі регіони області і проводився вчетверте. У ньому взяли участь близько п’яти тисяч дітей віком від 3-х до 16 років.

Особливістю конкурсу стало те, що він розширив межі і дозволив дітям позмагатися не тільки у майстерності гарно малювати про безпеку дорожнього руху, а й писати вірші, твори, ліпити із пластиліну та з іншого природного матеріалу, вишивати, випалювати по тканині і дереву та ін. Ось тому він став улюбленим для дітей конкурсом їхньої творчості. Ось де можна було побачити безмежний талант юних подолян! Справжнє диво!

Одразу з числа надісланих робіт були відібрані близько 200 кращих робіт. Ці творчі доробки виставлені у галереї, яка була створена до Дня міліції і розміщена в адміністративному приміщенні Управління ДАІ. Для школярів Вінниччини у період новорічних і Різдвяних свят організовуються Дні відкритих дверей, під час яких діти мають можливість оглянути галерею, ознайомитися зі спеціальною технікою ДАІ, перевірити свої знання з Правил дорожнього руху.

Переможці обласного конкурсу були запрошені керівництвом УДАІ Вінниччини до Вінницького Академічного музично-драматичного театру ім. Садовського на свято Новорічної ялинки, яке відбулося 29 грудня. Під час святкового дійства вони були заохочені дипломами та цінними подарунками Серед призів DVD-плеєри з карооке, сучасні фотоапарати та мобільні телефони, побутова техніка. Від Діда Мороза та Снігуроньки дітвора отримала не тільки незабутнє свято, а й солодощі і море незабутніх вражень.

- Дуже добре, що діти полюбили цей конкурс, адже робіт щороку приходить на нього все більше і більше. Це своєрідний профілактичний захід, направлений на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму, виховання свідомого молодого покоління і формування у нього поваги до найцінніших чинників – життя і здоров’я. Дуже доречно, адже наразі зимові канікули і питання безпеки дітей на дорозі стоїть гостро, сподіваюсь, не тільки для Державтоінспекції, - розповів член журі конкурсу, начальник служби профілактичної роботи УДАІ підполковник міліції Володимир Мотичко.

Список переможців ІV обласного конкурсу дитячої творчості

  1. «Державтоінспектор, діти та інші учасники дорожнього руху»
  2. Колективна робота (Медведський Ілля, Коломацька Ангеліна, Бурлака Марійка, Стрик Марійка), гр. №15, ДНЗ №31 м. Вінниці
  3. Колективна робота групи «Веселка» Центру реабілітації дітей-інвалідів «Промінь»
  4. Колективна робота гуртка «Чарівні пальчики» ДНЗ №1 «Пролісок», м. Гайсин
  5. Колективна робота: Каштанюк Юлія, Пашко Анастасія, Непосудня Аліна, Сроднюк Тетяна, учениці 6 класу, с. Качанівка Хмільницького району, Центр дитячої та юнацької творчості, м.Хмільник, вул. Леніна, 118
  6. Колективна робота (Поліщук Алла, 11 років, 7 клас, Дячок Владислав, 12 років, 8 клас) загін ЮІР «Сигнал», Гайсинська інтернат-гімназія №1
  7. Колективна робота: учениці Літинської ЗОШ №1 Вінницької області: Онуфриїшина Анна, Бучок Оксана та Римаренко Олена - надіслали до Державтоінспекції казку про правила дорожнього руху. На основі їх роботи видана дитяча книжка – розмальовка.
  8. Порохняк Антон, 7 років, 2-В клас, гуманітарна гімназія №1 м. Вінниці
  9. Грабовська Тетяна, 14 років, 8-Б клас, ЗОШ смт. Оратів
  10. Черниш Павло, 12 років, 7 клас, ЗОШ №9 м. Вінниці
  11. Турчак Володимир, 11 років, Вернигородська СЗШ, 7 клас, с. Велика, Козятинський район
  12. Шемета Світлана, 16 років, 10 клас, Центр дитячої та юнацької творчості, м.Хмільник, вул. Леніна, 118
  13. Поліщук Алла, 11 років, 7 клас, Гайсинська школа-інтернат .


Переглядів: 3915
Поширень: 0