Про це газеті „МІСТО” повідомив в.о. начальника підприємства „Вінницяводоканал” Василь Сиско. Він зазначив, що напірні труби цієї станції збудовані у 1954 та 1982 роках. Одна з цих труб – найстаріша у Вінниці – потребує 100% заміни.

- Найголовніша проблема полягає в тому, що різноманітні доміші у стічні води, як-то асфальт, щебінь, протерли дно труби майже повністю, - каже Василь Сиско. – За допомоги коштів обласного та міського бюджету з 2004 року замінено понад два кілометри цієї труби. Цього року ми за власні кошти спромоглися замінити ще 134 погонних метри труби, і за допомоги фінансування бюджетів міста та області замінимо ще 680 погонних метрів. Це – дуже дороге для нас задоволення. Один погонний метр труби діаметром 700 мм. коштує разом зі встановленням 3,5 тис. грн. Тобто, для того, щоб замінити ще майже три кілометри труби нам потрібно дев’ять мільйонів гривень.

Якщо не зробити термінової заміни цієї труби – у випадку аварії на іншій трубі від цієї насосної станції, „Вінницяводоканал” змушені будуть робити аварійні скиди стічних вод у Південний Буг. Насосна станція на Гліба Успенського збирає стічні води зі всієї центральної частини міста та частково Старого міста.


Переглядів: 3475
Поширень: 0