Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо захисту населення від інфекційних хвороб.

Законопроектом скасовується вимога чинної норми статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» про заборону відвідування дитячих закладів дітьми, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, замість якої вводиться норма про можливі тимчасові обмеження відвідування на період неблагополучної епідемічної ситуації.

Законопроект також передбачає, що профілактичні щеплення за віком, включені до календаря щеплень, є обов\'язковими. А от інші щеплення, які не включені до календаря щеплень, проводяться за власним бажанням особи або його представників за рахунок власних коштів.

У разі відмови від проведення обов\'язкових профілактичних щеплень особа або її законні представники зобов\'язані підтвердити своє рішення про відмову у письмовому вигляді.

Прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчі та інші дитячі заклади проводиться за наявності відповідної медичної довідки про стан здоров\'я дитини, в якій обов\'язково зазначаються відомості про відсутність у нього інфекційних хвороб, контактів з хворими інфекційними хворобами або бактеріоносіями і проведених йому профілактичних щеплень.

У разі неблагополучної епідемічної ситуації відсутність обов\'язкових профілактичних щеплень за віком тягне за собою тимчасову відмову у прийнятті дитини у відповідний заклад та / або його відвідуванні.


Переглядів: 3529
Поширень: 0