Нещодавно в двох готельних комплексах міста Вінниці працівники міліції виявили та призупинили незаконну діяльність двох груп, які займалися наданням сексуальних послуг. Оперативники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю і торгівлею людьми УМВС України у Вінницькій області затримали чотирьох сутенерів та близько 10 жінок, які безпосередньо надавали сексуальні послуги за грошове винагородження. Їх затримували на «гарячому» під час здійснення оплати.

Як повідомив начальник відділу по боротьбі з кіберзлочинністю і торгівлею людьми Володимир Плотиця, документування незаконних дій цих груп тривало декілька місяців. Щоб уникнути кримінальної відповідальності і не потрапити до правоохоронців, зловмисники використовували спеціальні паролі і працювали виключно з перевіреними клієнтами. Четверо затриманих сутенерів виявилися працівниками цих готельних комплексів. Вони, як посередники, підшукували любителів «полунички» і домовлялися про час зустрічі та кількість проведених годин. За годину розваг з дівчатами клієнти сплачували 400 гривень, з яких заробіток «жриць кохання» складав рівно половину.

Затримані жінки виявилися жительками Вінниці віком від 18 до 35 років. Серед них є студентки, які навчаються на заочних відділеннях вінницьких ВУЗів, є жінки, які у буденному житті займаються підприємницькою діяльністю і мають свої крамниці, одна жінка за освітою педагог і в минулому працювала вчителем у школі. Як з’ясувалося, деякі з них займалися проституцією без запобіжних засобів.

Наразі за фактом сутенерства порушили кримінальну справу за ч.4 ст. 303 Кримінального кодексу, і незабаром четвірка посередників опиниться на лаві підсудних. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. «Жриці кохання» понесуть адміністративне покарання.



Переглядів: 8901
Поширень: 0