Інструктивно-методичний семінар щодо особливостей запровадження нового змісту Державного стандарту початкової загальної освіти зібрав у Вінницькому обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників методистів районних та міських методкабінетів, які відповідають за початкову освіту.

У роботі засідання взяли також участь перший заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна, головний спеціаліст відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління Тамара Бачинська, завідувач кабінету початкового навчання ВОІПОПП Олена Лесіна.

Відтак, освітяни обговорили концептуальні засади запровадження нового Держстандарту, організаційно-управлінське його забезпечення, зміст та етапи, особливості та проблеми його запровадження.

Новий Державний стандарт початкової загальної освіти, який вступає в дію вже з 1 вересня 2012 року, передбачає обов’язкове вивчення іноземної мови з першого класу, інформатики – з другого. Посилено природничу складову шляхом введення навчальної дисципліни «Природознавство». По-новому проходитиме й урок фізичного виховання – без нормативів, як урок руху і дихання, перебування на свіжому повітрі. У нові стандарти включено також використання здоров’язбережувальних технологій та екологічну спрямованість освіти. Водночас розробляються нові програми і курси щодо прищеплення дітям у початковій школі сімейних цінностей.

Значну увагу учасники семінару приділили науково-методичному та матеріально-технічному забезпеченню навчально-виховного процесу в початковій школі. Власним досвідом у підготовці вчителів до реалізації змісту нового Державного стандарту початкової освіти поділилася із присутніми методист міського методичного кабінету департаменту освіти Вінницької міської ради Світлана Стрельбицька.

Засіданням «круглого столу» учасники семінару підсумували свою роботу.


Переглядів: 6783
Поширень: 0