Якщо ви стали заручником протиправних корупційних дій і, шукаючи виходу, намагаєтеся вирішити усе за допомогою власних коштів, то ви лише посилюєте вплив «зацікавленої особи», і тим самим сприяєте розвитку корупції. Сьогодні це негативне явище спостерігається майже у всіх сферах сучасного життя. Так звана «допомога у вирішенні питання» від того чи іншого впливового службовця, згодом набирає обертів і починає працювати як тіньова фінансова структура. Вона окрема від держави, від громадян, вона працює тільки заради збагачення однієї впливової особи, до якої ви завтра знову будете змушені звернутися.

Неможливо призупинити такі протиправні дії залишаючись байдужим і очікуючи, як хтось інший повідомить у відповідні правоохоронні структури.

Незаконну діяльність посадовців відслідковують і призупиняють спеціальні підрозділи міліції, які є у кожному обласному Управлінні. Тільки в поточному році вінницькими правоохоронцями було виявлено 3 факти хабарництва та 2 факти кримінальної корупції, від яких завдані збитки склали понад 1 млн. грн.

Працівники вінницького УБОЗу нещодавно затримали "на гарячому" державного посадовця, який вимагав хабар від приватного підприємця за сприяння в одержані ліцензії на право роздрібної торгівлі. Чиновник був затриманий міліціонерами у власному кабінеті під час одержання хабара у сумі 6200 гривень. Як з’ясувалося, держслужбовець протягом 2011-2012 років організував злочинну схему, до якої були залучені його підлеглі. Санкція статті, за якою була порушена кримінальна справа, передбачає до 12 років позбавлення волі. В минулому місяці працівники управління державної служби боротьби з економічними злочинами затримали «на гарячому» під час отримання хабара голову однієї з вінницьких обласних організацій, який оцінив свої послуги в 1,6 млн. гривень.

Термін «корупція» - означає протиправну діяльність, яка полягає у використанні посадовими особами їх прав і службових можливостей для особистого збагачення. З 1 липня 2011 року набув чинності закон "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні". Закон встановлює обмеження (використання службового становища, отримання подарунків, робота близьких осіб, фінансовий контроль) для посадових осіб. У законі передбачено, що органам державної влади, органам місцевого самоврядування забороняється отримувати від фізичних, юридичних осіб безкоштовно майно та послуги. Крім того, передбачений перелік випадків, коли чиновникам забороняється отримання подарунка. Дозволяється отримання подарунка, вартість якого не перевищує 50% мінімальної зарплати. Посадовці, яких викрили у корупційних схемах, несуть адміністративну відповідальність . З початку вступу у дію закону "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні" вінницькими правоохоронцями було виявлено 11 таких фактів і за усіма цими фактами посадовці понесли адміністративне покарання.

Шановні громадяни ! Якщо ви стали жертвою протиправних корупційних дій, зверніться за допомогою у відділ боротьби з корупцією УБОЗ УМВС у Вінницькій області. Робочий телефон 59 – 37 – 40, 59 – 34 – 41.



Переглядів: 5036
Поширень: 0