Автобус «Мерседес» з 13 пасажирами вже добу стоїть на об’їзній дорозі міста Вінниці. У нього зламалась ресора задньої правої осі. Замінити її у Вінницькому автобусному парку не вдалося, не підійшла. Тому деталь чекають з Кишинева з години на годину. Для технічної допомоги залучили рятувальну службу МНС.

Співробітники ДАІ Вінниччини упродовж всього часу опікуються людьми і надають допомогу у ремонті автобуса, який вчора удосвіта вирушив з Липканів (Республіка Молдова) до Москви, проте у дорозі обламався. Державтоінспектори забезпечили людей харчуванням і здійснюють постійне патрулювання біля перевізника. В автобусі працює автономне опалення, тому пасажири від послуг готелю відмовилися.

Про те, що автобус з людьми потребує допомоги ми помітили вчора близько 11-ої години дня під час патрулювання, - розповів старший інспектор роти ДПС УДАІ м. Вінниці Віктор Дзигалюк. – З напарником Сергієм Гаврилюком поцікавилися передусім їх проблемами, чи ніхто не потребує медичної допомоги. На щастя всі здорові, проте технічні поламки транспорту виявилося усунути не так легко. Замінити ресору не вдалося, не підійшла модель. Але незважаючи, що вчора наша зміна закінчилась, у сьогоднішню зміну не можемо залишитися осторонь людських проблем. Тому сьогодні ми зранку знову тут. Привезли людям чай, українське сало, бутерброди.

Склад пасажирів в автобусі можна сказати інтернаціональний, є громадяни Молдови, є росіяни, є й українці.

Я прямую до Москви, - розповів Іван Гапараман. – Сів на автобус у м. Єдинці (Молдова), звідки родом. Їду на заробітки. Дуже вдячний інспекторам ДАІ. Вони не полишають нас турботою. Вчора увечері і сьогодні вранці привезли навіть нам поїсти.

Я гостювала на Західній Україні і тепер повертаюся додому до Москви, - ділиться Діана Вулкова. – Квитків на потяг немає, тому довелося їхати автобусом. Але те, що він обламався мене не засмучує, адже турбота працівників ДАІ настільки чуйна, що нічого не страшно. Через кожну годину, півтори, вони під’їжджають до нас і цікавляться чи все у нас гаразд, пропонують і надають допомогу.

Якщо ви потрапили у скрутну ситуацію на дорозі, телефонуйте за номером «гарячої лінії» Державтоінспекції (0432) 59-33-33 або за екстреним номером 102, а також надсилайте смс-повідомлення - 067-4320200. Державтоінспекція Вінниччини завжди прийде Вам на допомогу.

Державтоінспекція Вінниччини, зважаючи на складні погодні умови, рекомендує утриматися від далеких дорожних подорожей. А при керуванні автомобілем бути максимально уважним і обережним та дотримуватися Правил дорожнього руху.

Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС у Вінницькій області

 



Переглядів: 4599
Поширень: 0