Сьогодні, 22 лютого, у Вінниці, з нагоди Дня захисника Вітчизни в гарнізонному будинку офіцерів за участі командувача Повітряних Сил Збройних Сил України, керівників органів місцевої влади відбулися урочисті збори та святковий концерт для ветеранів Збройних Сил України, особового складу Командування Повітряних Сил Збройних Сил України та військових частин Вінницького гарнізону, представників ветеранських та громадських організацій.

Відкриваючи урочистий захід командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Онищенко зокрема зазначив, що свято це – данина глибокої поваги всім, хто служив на благо Батьківщини, хто у різні часи боронив від ворога рідний край, хто і сьогодні стоїть на захисті незалежності та територіальної цілісності нашої держави.

– Нинішні захисники Вітчизни є гідними нащадками старших поколінь, продовжують та примножують славні бойові традиції сивочолих ветеранів, на їхніх героїчних прикладах самовідданого служіння Вітчизні навчаються та вчать молоде покоління захисників Батьківщини.

Від імені військової ради Командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Онищенко привітав усіх присутніх із Днем захисника Вітчизни, побажав міцного здоров’я, сімейного щастя і достатку, успіхів у службі та роботі на благо рідної України. З нагоди свята кращим військовослужбовцям та працівникам ЗС України командувач особисто вручив відзнаки та грамоти від Міністра оборони України, Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗС України.

Щирі слова привітань та вдячності на адресу військовослужбовців, ветеранів війни, праці, Збройних Сил України лунали з вуст Голови Вінницької облдержадміністрації Миколи Джиги, Вінницького міського Голови Володимира Гройсмана. Захисникам вітчизни керівники місцевої влади побажали мирного неба та висловили переконання, що і надалі допомагатимуть людям у погонах у вирішенні їхніх соціальних проблем, на ділі доводитимуть, що армія і держава є єдиним цілим.

Від імені обласної, та міської адміністрацій грошовими преміями та грамотами були заохочені кращі військовослужбовці Командування виду та військових частин гарнізону, працівники Збройних Сил ветерани Великої вітчизняної війни та Збройних Сил.

Завершилися урочисті збори святковим концертом, підготовленим артистами Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України.

Варто зазначити, що у фойє будинку офіцерів військово-історичним музеєм Повітряних Сил ЗС України була розгорнута тематична виставка, тож усі охочі мали змогу оглянути сучасні зразки авіаційного озброєння.

Сергій Фурдик РМЦ МО України



Переглядів: 8334
Поширень: 0