Сформувати реєстр пацієнтів, влаштувати територіальні центри екстреної допомоги, сформувати плани-схеми госпітальних округів та відпрацювати фінансові механізми. Такі завдання по проведенню медичної реформи на 2012 рік поставила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова на всеукраїнський селекторній нараді з представниками пілотних регіонів: Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та міста Київ.

Ірина Акімова заслухала ситуацію у регіонах та дала завдання, проводити реформу рішуче, але обережно, не забуваючи, що 2012 — електоральний рік.

- Сьогодні основне наше завдання - підбити підсумки, подивитися на проблеми, які ми вирішували і які залишилися в 2011 році, та перспективи на цей рік. Наше головне завдання, щоб лікарі і пацієнти відчули поліпшення. Важливо не погіршити існуючу ситуацію, а дати можливість населенню відчути покращення,- сказала Ірина Акімова

Нагадаємо, медична реформа у 4 пілотних областях проходить у кілька етапів. Вінниччина розпочала підготовку до 2 етапу - створення госпітальних округів, який планують розпочати у 2013 році.


Переглядів: 3614
Поширень: 0