Нещодавно працівники Староміського райвідділу міліції міста Вінниці затримали на «гарячому» кишенькового крадія, якого обґрунтовано підозрюють у викраданні гаманців громадян у громадському транспорті та крадіжці різних речей з автомобілів.

Як повідомив начальник Староміського райвідділу міліції Юрій Найчук, підозрюваним виявився непрацюючий 33 – річний вінничанин, який раніше був неодноразово судимий за крадіжки та шахрайство. Певний час цей громадянин провів у місцях позбавлення волі і, як видно, на шлях виправлення не став. Наразі підозрюваному доведено причетність до скоєння 4 крадіжок гаманців та ще декілька крадіжок з автомобілів, які він вчинив у складі організованої злочинної групи.

За цими фактами порушили кримінальну справу за ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу(Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб. ) Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Кишенькові крадіжки та крадіжки з домоволодінь - це злочини, які найчастіше відбуваються в нашому суспільстві. Чимало зловмисників сьогодні намагаються заробити на неуважності громадян особливо в громадських місцях та громадському транспорті. Як правило, викрадають мобільні телефони, гаманці та документи, які громадяни тримають у сумках, пакетах та барсетках. Не рідко потерпілими стають відвідувачі розважальних закладів та ресторанів. Мобільні телефони зазвичай кладуть на столик, за яким відпочивають, а згодом, виявляють його таємниче зникнення.

Щоб уникнути зустрічі з крадіями і не стати потерпілими, правоохоронці радять громадянам бути більш уважними зі своїми речами та пам’ятати про власну безпеку. Якщо проти вас був скоєний злочин, обов’язково повідомте про це працівникам міліції.



Переглядів: 3630
Поширень: 0