Вінницька міська рада започаткувала проект з перевірки якості продуктів на полицях нашого міста. Для перевірки щоразу відбираються 5 зразків, які тестують експерти державного підприємства «Вінницястандартметрологія».

Цього разу тестували тверді сири, ситуація з якими нещодавно набула ознак міждержавного конфлікту з Росією.

Справа в тому, що поряд з сирами з\'явилися і сирні продукти. Назви схожі, а різниця між ними дуже велика. Сиром повинен називатися продукт, виготовлений ТІЛЬКИ з молочної сировини без додавання рослинних білків та рослинних жирів. Ніякого пальмового чи кокосового масла в твердому сирі бути не повинно!

Тобто назва "сир" означає, що це справжній сир. З сирним продуктом справа інша. Зовні він ніяк не відрізняється від сиру, але склад продукту зовсім інший.

В сирному продукті легко засвоюваний, звичний, характерний для молочних продуктів молочний жир замінюється нехарактерними для продукту жирами. Робиться така підміна для здешевлення продукту.

Проблема в тому, що не всі виробники чесно "зізнаються" в складі свого продукту і називають своє творіння відповідним чином: продукт на рослинних жирах сирним продуктом, а не сиром. Більше того, часто сирний продукт продають практично в одну ціну з справжніми сирами...


Переглядів: 4992
Поширень: 0