Ще 3 місяці тому, губернатор Вінницької області Микола Джига був переконаний, що завершити тяганину із найстарішим довгобудом вдасться вже до 24 серпня. Однак, не все так склалось як гадалось… Відкрити лікарняний корпус до дня Незалежності не вийде.

- Відкриття цього хірургічного центру, - розповідає очільник області, - стає чим далі, тим більше під питанням, тому що можливо ми закінчимо монтажно-будівельні роботи. Ми бачимо, зараз прорахували, що в нас дещо не виходить, я думаю, що буде затримка.

Затримка із введенням в експлуатацію хірургічного відділення – не випадкова, пояснюють чиновники. Мовляв, приміщення потребує значних фінансових вливань, котрих, як завжди, катастрофічно не вистачає. Ще минулоріч Президент України Віктор Янукович та екс-міністр охорони здоров\'я Ілля Ємець запевняли вінничан, коли приїздили до регіону, що фінансово підтримають. Проте робочі візити закінчились і обидва, разом зі своїми обіцянками, повернулися до столиці. За рік в Міністерстві охорони здоров\'я двічі змінились очільники. Вінниця ж змін так і не дочекалася.

- Все зависит от финансирования, - запевняє директор КП «Вінницябуд» Володимир Гігінеішвіллі, - мы ждем больших денег, но сегодня на малые мы работаем: мы ведем газ, в смысле кислород, шпаклюем, устанавливаем двери, делаем подготовку.

Те, що роботи дійсно тривають – ми переконалися особисто. Наразі ж, за словами вінницького губернатора, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає виділення чергових міліонів на завершення будівельно-монтажних робіт. Однак хірургічний корпус потребує вдвічі більше фінансів, позаяк основним завданням залишається встановити відповідне сучасне медобладнання. Поетапно здавати приміщення не будуть, кажуть вінницькі чиновники, адже це - невиправданий крок. Переконані, в цій справі поспіху не потрібно, позаяк в результаті все має бути на найвищому рівні.

- Хірургічний корпус – це новий етап в житті лікарні імені Пирогова, - констатує її головний лікар Олександр Жупанов, - сьогодні ми готові чекати новий корпус повністю оснащеним, обладнаним і відремонтованим.

А поки Вінниччина чекає на черговий транш від урядовців на добудову Пироговки, вінничани тим часом сподіваються, що вже незабаром їх лікуватимуть у обіцяному та так розпіареному хірургічному центрі, який зводять вже майже чверть століття.


Переглядів: 3702
Поширень: 0