Під час об’їзду перлиною Поділля, мер міста Володимир Гройсман разом із губернатором області Миколою Джигою ознайомилися із реаліями, так званої, вуличної екології… В результаті – наказали вінничанам протягом 10 днів негайно навести лад у місті. Начальство подумало і вирішило: традиційного квітневого суботника цього річ буде замало, ввели іще один – травневий.

- Планується провести загальноміські заходи по прибиранню загальноміських територій,- розповідає головний спеціаліст департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР В\'ячеслав Хілінський, - там, де ми не прибираємо, я маю на увазі в щоденному прибиранні – це парки, лісопарки - там, де наші «небайдужі» мешканці, як то говориться, вивозять туди сміття і все підряд.

Працівники ЖЕКу ще 23 березня почали очищати місто від бруду, однак зазначають, головні суботники пройдуть 20 квітня та 18 травня. Окрім студентів та просто активістів, до роботи залучать й усіх співробітників мерії, голів районних адміністрацій та підприємців. У профільному департаменті міської ради переконують: від людей вимагається лише бажання допомогти, позаяк усім необхідним – рукавичками, пакетами, відповідною технікою їх забезпечать. Окрім чистоти, організатори прибирання обіцяють дивувати городян й іншими почестями.

- Окрім прибирання, на мешканців міста чекають різноманітні конкурси та інтерактиви, які відбуватимуться 17-19 квітня, щодня починаючи з 15:00 у сквері Козицького - розповідає керівник грантового відділу та молодіжних програм ГО «Подільська громада» Олена Кирилюк, - Це будуть екологічні дебати, сімейний ЕКОКВЕСТ, фотовиставка, виставка малюнків, екологічні ігри та екокуточок. Також кожний день ввечері під відкритим небом будуть показувати фільми та ролики на тему екології. Тож запрошуємо всіх вінничан завітати на наш екомайданчик, а також прийти 20 квітня у сквер Козицького, а звідти усі дружньо вирушимо на майданчик, де буде відбуватись прибирання.

Найцікавіший конкурс завжди той, в якому є подарунки. От і цього разу вінничани матимуть змогу позмагатись за презент. Умови прості: пластикові пляшки збиратимуть в окремі пакети, потім їх продадуть, а на отримані кошти, на прибудинкових територіях переможців акції, встановлять місця для відпочинку (лавки). Городянам такі умови до вподоби, кажуть на генеральне прибирання міста готові вирушити хоч зараз.

Олена, 21 рік. Обов\'язково потрібно йти. Ну, щоб трохи прибрати Вінницю, подивіться яка вона засмічена;

Микола, пенсіонер. Я живу на П\'ятничанах, я готовий вийти і попрацювати пів дня, на вулиці прибрати, щоб було чисто;

Вікторія, 30 років. Нам же приємно гуляти по чистому місту, треба вкласти якусь свою роль для того, щоб воно стало чистим

Рятувати екологічний стан Вінниці розпочнуть одразу як цьому посприяють погодні умови. Хочеться вірити, що після грандіозних міських суботників, ми з вами нарешті навчимо один одного не смітити – тоді й прибирати не буде що!


Переглядів: 3307
Поширень: 0