«Молодь - обирає безпечний рух!» - під таким гаслом у Вінницькому районі пройшов Конкурс юних інспекторів руху (ЮІР). 17 команд з різних шкіл району прийняли у ньому участь. Учасникам необхідно було продемонструвати не лише вміння жартувати, співати та танцювати, а, найперше, показати знання Правил дорожнього руху. Це відбувалося на чотирьох етапах: у «Конкурсі агітбригад», «Велоестафеті», «Юному регулювальнику», «тематичному знанні Правил дорожнього руху». В основному, у своїх виступах юні інспектори жартували над недисциплінованими водіями та пішоходами, показуючи працівника Державтоінспекції як помічника дорожнього руху.

команда "Стоп-сигнал"

Організаторами та суддями конкурсу стали обласне та районе відділення ДАІ та управління освіти і науки Вінницького району, які не лише «жюрили», а приготували переможцям змагань цінні призи та дипломи. За результатами оцінок кожного етапу перше місце впевненно зайняла команда ЗОШ Мізяківських Хуторів, друге місце посіла команда ЗОШ села Михайлівка, на території якої проходили змагання. Третіми у конкурсі стали команди із загальноосвітніх шкіл сіл Некрасово та Вороновиці. Їм були вручені головні нагороди змагань – відеоплеєри. Усім іншим командам – почесні грамоти учасників.

2-місце Михайлівська ЗОШ

Як зазначає начальник відділення профілактичної роботи управління ДАІ підполковник міліції Володимир Мотичко: « За три місяці цього року в області сталося 7 ДТП, учасниками яких є неповнолітні. Під час них 1 дитина загинула, а 8 травмовані. Діти стали винуватцями 3 автопригод. І хоча в цілому на Вінниччині спостерігається зменшення на третину кількості автопригод з дітьми, нас це не заспокоює. Саме тому ми проводимо такі конкурси. Це значною мірою впливає на стан дорожнього руху та безпеку юних пішоходів. Адже одним з головних пріоритетів на сьогоднішній час для Державтоінспекції є профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Діти наше майбутнє, яке повинно бути в безпеці».

Відділення профілактичної роботи

Державтоінспекції Вінниччини



Переглядів: 5990
Поширень: 0