Майже 3 гектари дуба та горіха висадили в День посадки лісу держслужбовці  На Вінниччині 6 квітня проводився Єдиний день посадки лісу. Так, працівники обласної державної адміністрації та обласної ради на чолі з керівниками області долучилися до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», ініційованої Державним агентством лісових ресурсів України за підтримки Міністерства освіти і науки України та Товариства лісівників України.

Вони висадили молодий ліс загальною площею 2,6 га на ділянці №10 в кварталі №1 Пултівського лісництва ДП "Вінницький лісгосп". Цю ділянку засадили дубом звичайним, грушею та черешнею лісовою, а також горіхом чорним – інтродукованим, тобто чужорідною породою, деревина якого втричі цінніша за деревину дуба. Батьківщиною горіха чорного є Північна Америка. Майже 3 гектари дуба та горіха висадили в День посадки лісу держслужбовці

Метою проведення лісокультурного заходу є не лише створення нових лісів, а й виховання дбайливого ставлення до природи.

У своїй безмежній любові до лісу зізнався голова облдержадміністрації Микола Джига: «Треба берегти ліси і примножувати їх, бо це наше природне багатство. За своє життя я посадив багато дерев. Це дуже хороша і потрібна справа. 100% гарантую, що все прийметься, бо маю великий досвід у насадженні дерев. Тим паче, настрій і погода тому неабияк сприяють. Якщо понад 300 саджанців – це норма для працівника лісового господарства, то норма для нас має бути 1000!»

Майже 3 гектари дуба та горіха висадили в День посадки лісу держслужбовці  Голова обласної ради Сергій Татусяк теж поділився власним досвідом, зауваживши, що його батько був лісником, тому змалечку, як тільки навчився підносити копача, його ще називають «меч Колесова», він вже саджав дерева. Батько цей процес жорстко контролював, тому за будь-яке порушення технології садіння йому добре перепадало «на горіхи». У тих місцях, де колись садив ліс, сьогодні вже ростуть гарні і стрункі дерева, і це приємно. С.Татусяк наголосив, що як син лісівника він чудово розуміє важливість цієї акції, а особливо важливе заліснення для нашої області.

Під час цієї акції висаджено близько 4 тисяч штук посадкового матеріалу. Загалом посадовці Вінниччини гарантували, що жоден саджанець не пропаде і все прийметься, а також пообіцяли через кілька років навідатися на ділянку, щоб перевірити результати своєї праці.


Переглядів: 3876
Поширень: 0