Союз старшокласників «Лідер» спільно із благодійним фондом «Подільська громада» стали ініціаторами проведення у місті благодійної акції «Школа - доступна для всіх».

Ця акція має на меті збір коштів для адаптації загальноосвітньої школи-гімназії №6 під потреби дітей із обмеженими фізичними можливостями. За зібрані кошти планують обладнати кімнату особистої гігієни, спеціальний ліфт та пандуси, відтак, діти з особливими потребами, які на сьогоднішній день навчаються вдома, за дозволом лікарів зможуть відвідувати школу та спілкуватися зі своїми однолітками. Про те, яким чином мешканці обласного центру можуть долучитися до збору коштів, йшлося 11 квітня на прес-конференції, присвяченій початку реалізації проекту «Школа - доступна для всіх».

На сьогоднішній день звичайні школи міста відвідує лише двоє вінницьких дітей, які мають спеціальні потреби. Втім, взагалі у місті є близько двох десятків дітей шкільного віку, які навчаються вдома, оскільки загальноосвітні заклади не пристосовані для інклюзивної освіти (лише у 6 та 33 школах встановлено пандуси). Оскільки питання обладнання усіх шкіл спеціальними кімнатами реабілітації, кімнатами особистої гігієни та встановлення ліфтів - справа дороговартісна, старшокласники міста та благодійний фонд «Подільська громада» ініціювали збір коштів для відповідного обладнання школи-гімназії №6. Цю школу було обрано першою через те, що з точки зору архітектури, тут можна за мінімальні затрати збудувати шахту ліфта та встановити ліфт. Крім того, одна дитина з особливими потребами вже навчається саме у цьому закладі.

За словами голови благодійного фонду «Подільська громада» Віктора Бронюка, акція, яка стартувала, є досить важливою не тільки для окремо взятих мешканців міста, а і для громади в цілому. «Сьогодні міська громада «доросла» до того рівня, що спроможна робити добрі справи, - говорить Віктор Бронюк. - Є справи, на які не вистачає часу, не вистачає натхнення, але є речі, які без допомоги громади та без її підтримки, скільки б навіть не було ініціативи з боку влади, бізнесу та інших структур, просто не можливо втілити у життя. Я впевнений, що якщо ми зберемося усі разом та підтримаємо цю ідею, то в 2013 році ми зможемо завітати до школи та побачити результат цієї справи. Фонд «Подільська громада» відкритий для того, аби небайдужі городяни нашого міста долучалися до добрих справ».

Як повідомив директор департаменту освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк, ідея проведення акції «Школа доступна для всіх» з\'явилась саме у дітей. «На мою думку, це дуже гарна справа, коли діти проявляють ініціативу у таких добрих та світлих справах. Усі мешканці мають можливість долучитися до ідеї, допомогти втілити її у життя, адже саме таким чином наше місто стане ще доступнішим з точки зору доступного навчання для різних категорій наших дітей, - говорить головний освітянин Вінниці. - Головне, щоб наші діти, не залежно від стану, в якому вони знаходяться, мали змогу спілкуватися із своїми однолітками та гармонійно розвиватися».

Президент школи-гімназії №6 Ігор Кобися зізнався, що був вражений, коли побачив, наскільки активно його ровесники, діти з інших класів та вчителі відгукнулися на акцію по збору коштів. «Мені сподобалося те, що президенти кожної школи міста також підтримали проведення акції, і сьогодні разом з учнями та працівниками школи ми вже зібрали майже дві з половиною тисячі гривень».

 

 

За словами керуючого Вінницької філії «Кредитпромбанку» Івана Слободянюка, усі, хто хоче зробити свій внесок у проект «Школа - доступна для всіх», мають можливість зробити це без комісії через платіжні термінали підприємства комунальних платежів, які розміщені в торгових центрах, поштових відділеннях та у відділеннях банку. Для цього на терміналі необхідно зайти у віконце «Інші послуги», відшукати БФ «Подільська громада» та перерахувати кошти на рахунок фонду.

За інформацією виконавчого директора благодійного фонду «Подільська громада» Андрія Дручинського, усім, хто долучатиметься до зборку коштів, видаватиметься сертифікат учасника благодійної акції. «Така невеличка пам\'ятка засвідчуватиме статус «Людини з добрим серцем», - говорить Андрій Дручинський. - Ми закликаємо усіх вінничан долучатися до акції «Школа - доступна для всіх», та своїм внеском подарувати шанс на повноцінну освіту дітям з обмеженими функціональними можливостями».

Подробиці про проект та як можна долучитися до участі тут.



Переглядів: 8127
Поширень: 0