Вихованці недільної школи Хрестовоздвиженського храму разом із Сергієм Кудлаєнком організували свято для мешканців дитячого притулку „Добро”. Як розповів настоятель храму отець Миколай, це не перша акція, яку прихожани проводять спільно із депутатом обласної ради. Цього разу діти завітали до своїх однолітків, які мешкають у Вінницькому центрі соціальної реабілітації.

Прийшли не з пустими руками. Подарунки були різноманітні : починаючи від одягу та іграшок, які збирали серед прихожан храму і завершуючи продуктами і побутовою хімією. Окрім цього, гості підготували виставу на релігійну тематику, яку малеча дивилася затамувавши подих. Адже, багато з них мешкають у сім’ях де практикують зовсім інші „вистави”. Кожен із вихованців притулку – або сирота, або з сім’ї, позбавленої батьківських прав, або відібраний з неблагополучної родини чи з такої, що втратила житло. Відтак, вдячні глядачі не скупилися на оплески.

- Подібні свята необхідні в першу чергу для самих дітей, ділиться враженнями від побаченого Сергій Кудлаєнко, - духовність та повагу до тих хто слабший за тебе, сьогодні дуже рідко зустрінеш у нашому суспільстві. Тому і хочеться, щоб такі візити проходили частіше.



Переглядів: 3227
Поширень: 0