У місті відбулись заходи з нагоди завершення проекту «Цюріхські трамваї для Вінниці». Делегація з Цюріху зустрілась із владою міста та місцевими транспортниками, оглянула трамвайне депо.

Окрему цікавість гостей викликав «Парад трамваїв». На кільці перед ТТУ швейцарцям у русі представили наочну історію вінницької колійного транспорту - від одного з перших трамваїв Вінниці до подарованих Цюріхом "міражів".

- За п\'ять років експлуатації ми впевнились що швейцарські трамваї - це надійна техніка. - каже начальник вінницького "Трамвайно-тролейбусного управління" Володимир Бугайчук. - Трамваї комфортні, тож ними із задоволенням користуються мешканці міста.

- Сьогодні ми завершуємо проект, який став можливим за підтримки наших швейцарських партнерів. Проект, який дозволив нам не тільки отримати технічну підтримку і заміну нашого трамвайного парку, а і розпочати розбудову всієї транспортної системи міста, спираючись на європейський досвід, - зазначив міський голова Володимир Гройсман. - Ми забезпечили і будемо забезпечувати і в майбутньому якісну експлуатацію цюріхських трамваїв. Крім того, цей проект надав поштовх новому проекту з енергозбереження, який теж є надзвичайно важливим в реаліях сьогодення. Спираючись на цей проект, ми досягли ще більшої співпраці з Цюріхом і на сьогоднішній день дуже багато речей переймаємо саме з досвіду наших швейцарських колег і впроваджуємо у своїй роботі.

У свою чергу гості з Швейцарії висловили захоплення вінницькими спеціалістами.

- Наші колеги у Вінниці дуже компетентні. - сказав менеджер по трамваям Маркус Ульман. - Саме тому наша допомога пішла навіть далі, ніж ми спершу передбачали. Крім самих трамваїв, які доставляли потягами, ми на п\'яти авто доправили до Вінниці ще й додаткове обладнання та запчастини.

Останній вантаж для вінницьких транспортників був особливо важливим. За оцінками, наявність запчастин дозволить ще принаймні десять років підтримувати робочий стан подарованої техніки на високому рівні.

На знак успішного завершення проекту директор транспортної компанії Гідо Шох отримав почесну відзнаку вінницького міського голови, інші учасники делегації нагороджені почесними грамотами міськради.

Нагадуємо, Меморандум щодо виконання проекту «Цюріхські трамваї для Вінниці» мерія підписала у 2006 році. Уряд Швейцарської Конфедерації фінансував транспортуванню вагонів з Цюріха, поставку запчастин, придбання додаткового обладнання в Україні, навчання персоналу вінницького «ТТУ», переклад технічної документації. Загальна вартість проекту становила 3,885 млн. швейцарських франків.

Починаючи з 2007 року, у рамках проекту, Вінниця отримала 116 трамваїв. Завдяки більшій місткості вагонів типу „Карпфен" та „Міраж", а також їх комфортабельності підвищена якість обслуговування та зменшені енерговитрати.

За словами директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані, проект «Цюріхські трамваї для Вінниці» є надзвичайно важливим не лише для Вінниці, а й для Швейцарії. «Це яскравий приклад плідної співпраці держави та міста, - підкреслив пан Бельтрані. - Проект став основою для подальшого співробітництва і по інших напрямках, зокрема, і щодо енергоефективності та енергозбереження. Ми і надалі будемо підтримувати ті проекти, які направлені на зменшення шкідливих викидів у атмосферу, захисту навколишнього середовища тощо. Я вдячний керівництву міста за підтримку проекту «Цюріхські трамваї для Вінниці» та компетентну співпрацю».


Переглядів: 9382
Поширень: 0