На території Вінниці вже зафіксовано шість видів комарів, які переносять малярію.

- Раніше не було стільки. Але забруднення малих річок і озер призводить до масового виплоду комарів, які можуть передавати інфекцію. Вони можуть стати причиною поширення захворювання, - каже головний санітарний лікар Вінниці Олександр Сорочан.

Синоптики підтверджують, початок літа буде як і в травні - не тільки теплим, а й вологим. Такий клімат - ідеальне середовище для розмноження таких комах.

Завідуюча відділенням паразитології Центральної санітарно-епідеміологічної станції МОЗ України Тамара Павліковська каже, що на території Україні мешкають сім видів комарів, здатних поширювати малярію.

- Наші комарі чутливі до так званої «триденної малярії». Це доведено наукою, практикою і тими епідеміями, які у нас були, - пояснила вона. - Наближається «Євро-2012». Якщо приїдуть люди, хворі триденної малярією, то ми дуже неприємно будемо себе почувати. Адже в усіх містах, де проводитимуть «Євро-2012», комарі-переносники є.

Нагадаємо, малярія належить до групи інфекційних захворювань, що передаються людині при укусах комарів роду Anopheles («малярійних комарів») і супроводжується лихоманкою, ознобом, збільшенням розмірів селезінки, печінки та анемією. Малярія щорічно викликає в світі близько 350-500 мільйонів інфікувань та близько 1,3-3 мільйонів смертей.



Переглядів: 4192
Поширень: 0