4 травня потерпілий звернувся в міліцію з заявою , про те, що з його помешкання невідомі викрали сейф з крупною сумою в іноземній валюті. На місце злочину виїхала слідчо-оперативна група міліції, було обстежено помешкання з метою виявлення речових доказів , можливих слідів, залишених злочинцями.

За словами в.о. начальника Ленінського районного відділу міліції Анатолія Коцюруби, зловмисники розбили вікно в будинку. Однак, як з’ясують експерти, крадії спеціально його розбили аби зімітувати проникнення в помешкання і відвести від себе підозри. Насправді вони зайшли в будинок без проблем, тому що … робили там ремонт. Дізнавшись про заощадження господаря, вони винесли гроші разом з сейфом. Крадії скористалися послугами знайомого таксиста, який відвіз сейф у безпечне місце, де його відкрили. За те, аби таксист зберігав таємницю йому заплатили 30 тисяч доларів. Втім скористатися злополучними доларами злодії не встигли.

Підозри впали на майстрів, які під тиском пред’явлених доказів зізналися у скоєному та повернули викрадені кошти.

За фактом крадіжки, скоєної в особливо великих розмірах відповідно до ч.5 ст.185 КК України порушено кримінальну справу. Злочинцям загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нестиме кримінальну відповідальність і таксист, який перевозив крадене. Стаття 198 КК України, за якою порушено кримінальну справу, передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

На період досудового розслідування трійця перебуватиме на підписці про невиїзд.


Переглядів: 2823
Поширень: 0