Вже кілька років поспіль на святкування Дня Європи до Вінниці приїжджають гості із різних міст та країн. Минулого року у це свято Вінницю відвідав представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва з Україною Оке Петерсон. А цього року Вінницю обрали для свого візиту представники дипломатичного корпусу країн Європейського Союзу. Цю делегацію очолить голова представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра. Разом з ним Вінницю відвідають також Посли Австрії, Великобританії, Данії, Нідерландів, Румунії та Швеції, а також представники Посольств Чехії, Німеччини, Словакії, Словенії.

У програмі візиту представників Європейського Союзу, окрім участі в святкових заходах, ознайомлення з досвідом реалізації низки проектів за підтримки ЄС, відвідини одного з підприємств, створеного у Вінниці спільно з європейськими партнерами, спілкування з вінницькими школярами та дискусії з мешканцями міста, ознайомлення з інноваціями, втіленими міською радою, а також спільні зустрічі з очільниками міста та області.

Серед високоповажних закордонних гостей свята буде також Посол Ізраїлю Реувен Дін Ель, який теж відгукнувся на запрошення Вінницького міського голови Володимира Гройсмана. В ході свого візиту пан Посол планує ознайомитись і з ходом робіт по підготовці до відкриття діагностичного центру, який створюється в обласному центрі за підтримки МЗС Ізраїлю.

З особливою теплотою вінничани очікують делегацію із польського міста Кельце, з яким Вінницю пов’язує уже більш ніж 50-річна дружба. Її очолюватиме Президент міста Кельце Войчех Любавський, який планує разом з Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом 19 травня підписати нову редакцію Угоди про побратимство. В той же день на її реалізацію три вінницькі університети укладуть угоду про співпрацю із келецькими вишами. Офіційно оформити наміри про співпрацю на День Європи місто Вінниця планує і з польською гміною Коморнікі.

І звичайно закордонні гості будуть разом з вінничанами оглядати живі скульптури, 3D-малюнки, слухати європейську музику і занурюватись в атмосферу європейської Вінниці.



Переглядів: 5255
Поширень: 0