Понад тисячу рослин коноплі виявили працівники міліції на присадибній ділянці у пенсіонерки. Нарковмісну рослину жінка вирощувала для підняття настрою.

У одному з сіл Погребищенського району на присадибній ділянці 74-річної пенсіонерки працівники міліції виявили 1 259 рослин коноплі.

Зі слів літньої жінки, нарковмісну рослину вона вирощувала виключно для власних потреб – для підняття настрою. Оскільки пенсіонерка проживає одна, рідко з ким спілкується, щоб себе хоч якось розважити, вона додає у їжу наркотичне зілля. Таке пояснення почули працівники міліції від жінки, на присадибній ділянці якої рясніли кущі конопель.

Раніше літня порушниця неодноразово притягувалася до кримінальної відповідальності за незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів та психотропних речовин, а також за вирощування снотворного маку та конопель.

Вилучене наркотичне зілля направлено на дослідження в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України.

Зараз вирішується питання про притягнення жінки до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 310 Кримінального кодексу України - посів або вирощування конопель, яка карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.



Переглядів: 3900
Поширень: 0