До Дня Героїв України у Вінниці відбувся «Марш слави Героїв», яким під прапорами ВО «Свобода» центром міста пройшлись близько двох сотень активістів і співчуваючих.

Пам\'ятнику Шевченку у Вінниці – бути. Наступний - Бандера

Націоналісти таким чином протестували проти встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку на площі біля «книжки» і натомість вимагали перейменування «комуністичних» вулиць у місті іменами таких українських героїв, як Бандера, Шухевич...

А розпочалась акція з мітингу на площі перед міськрадою, де від міської влади вимагали встановити пам’ятник Кобзареві тільки на площі Театральній і ніде більше.

- Ми проти ганебного рішення міського голови Володимира Гройсмана, - заявив один з організаторів акції, депутат міської ради від «Свободи» Володимир Базелюк. Той самий, який не зміг на останній сесії міськради процитувати щось із творчості Шевченка на прохання Володимира Гройсмана, чи хоча б назвати дату й місце його народження. - Він хоче, щоб пам’ятник Кобзарю встановили на площі Стуса, де вже стоїть пам’ятник одному відомому українцеві.

- На одній площі не можуть розміщуватись два герої, - підтримав Базелюка голова обласної організації "Свободи" Олексій Фурман.

Після чого націоналісти з банерами "Вшануймо Героїв" (на яких були зображені Коновалець, Шухевич, Волинець, Шепель та інші) перебрались на мітинг до пам\'ятника Січовим стрільцям і воякам ОУН-УПА біля тієї ж «книжки». Там вони ухвалили заяву до керівництва держави та місцевих органів самоврядування про ліквідацію символів, що пов\'язані із комуністичним минулим і перейменування вулиць та площ Вінниці іменами українських героїв.

Про своє залучення до збирання коштів на пам\'ятник Шевченку, яке триває у Вінниці вже біля двох місяців, на обох мітингах не йшлося.



Переглядів: 6261
Поширень: 0