11 червня до чергової частини Вінницького УДСО при УМВС по лінії «102» надійшла інформація про те, що в одному із вінницьких відділень банку невідомий шахрайським шляхом з підробленим паспортом намагається отримати кредит.

Коли місце події прибули працівники ДСО, охоронці однієї з приватних охоронних структур, під охороною якої знаходився банк, заблокували вхідні двері і нікого не випускали з відділення банку.

За лічені хвилини наряд держохоронців вивів зловмисника з приміщення банку. Як з’ясувалося, чоловік намагався отримати кредит готівкою за паспортом свого знайомого, який кілька тижнів тому загубив свій документ. Після невдалих пошуків власник документу повідомив про його втрату відповідні органи та замовив виготовлення нового.

Поки власник паспорту намагався відшукати документ, його винахідливий знайомий вклеїв туди свою фотокартку та пішов до банку за готівкою.  Коли ж працівники банківської установи взяли паспорт на перевірку, то одразу виявили, що він підроблений, та викликали охорону.

Прибувши на місце події працівники Вінницького Управління ДСО при обласній міліції затримали правопорушника та передали його до слідчо-оперативної групи райвідділу міліції.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 КК України – «Шахрайство», яка передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Вилучений паспорт громадянина України з ознаками підробки направлений на дослідження в НДКЦ при УМВС України у Вінницькій області.


Переглядів: 4407
Поширень: 0