Нарада з питань телебачення та радіомовленняВ управлінні у справах преси та інформації облдержадміністрації 20 червня відбулась планова нарада представника національної ради України з питань телебачення та радіомовлення з провайдерами програмних послуг.

Вадим Мазурик зазначив, що станом на 20 червня 2012 року на Вінниччині працює 21 компанія, які обслуговують сфери кабельного та цифрового телебачення. У зв’язку з тим, що закон України «Про телебачення і радіомовлення» регулює в основному діяльність мовників, то 2 березня було розроблено «Положення про порядок видачі ліцензії провайдерам програмної послуги». Відповідний документ регулює діяльність провайдерів. Саме це стало предметом обговорення та вироблення стратегічних дій на території області.

Зокрема, В. Мазурик наголосив на тому, що компанії зобов’язані виконувати умови ліцензії. Також, вони повинні щорічно подавати документи на перереєстрацію та вказувати зміни, якщо такі є, які відбулись з трансляцією каналів.

До відома журналістів доведено основні положення «Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору» та питання розвитку цифрового мовлення, його вплив на кабельні компанії. У ліцензіях також прописана послідовність трансляції телеканалів, яка визначена у плані.

Особливу увагу було приділено питанням впровадження цифрового мовлення.

У зв’язку з технічними змінами для отримання цифрового сигналу потрібен тюнер вартість якого складає 560 гривень. Тому, чотири категорії громадян, а саме: інваліди 1-2 групи, інваліди Вітчизняної війни, люди, які виховують дітей інвалідів, громадяни, які одержують пільги чи дотації можуть до 1 липня звернутись в управління соціального захисту та отримати їх безкоштовно. На сьогоднішній день налічується близько 60-ти тисяч пільговиків, з них заяви подали лише 16 тисяч.



Переглядів: 4270
Поширень: 0