Інвалідні візки з Індивідуальним підбором

Вінницька громадська організація «Гармонія» за підтримкою Міжнародного фонду «Українські реформи» та Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів та за сприянням Департаментів праці та соціального захисту та житлового господарства Вінницької міської ради змогли продовжити реалізацію програми «Індивідуальний підбір візка».

Привезено 45 нових інвалідних візки, які безкоштовно передаються людям, котрі довго їх чекали. На черзі ще 53 особи. Але є домовленість з Фондом «Українські реформи», що на Вінниччину буде доставлено ще партію візків.

Інвалідні візки для тих, хто так довго на них чекав

Питання важливості забезпечення людей з обмеженими фізичними можливостями інвалідними візками та індивідуальний їх підбір неодноразово піднімається громадськими організаціям та самими людьми на візках, але нажаль, в цей час проблема постає все більш гостро. Обіцяна державна ваучерна система не запрацювала, а попередні механізми не передбачали індивідуального підбору візків. Люди змушені роками очікувати на візок, приходить їх черга, але так як державне забезпечення не повне, їх перезаписують щороку в нову чергу або дають, що рознарядять з Києва, не враховуючи ні ваги, ні розміру.

Не раз наголошувалось, що інвалідний візок – це не розкіш, а засіб пересування. На держаному рівні наче все всі розуміють, але тільки паралізовані люди сидять дома буквально на одному місці, так як їх «ув’язнюють» в їх же власних домівках, квартирах відсутністю засобу для пересування - візка.

Але у Вінниці, завдяки співпраці Громадської організації «Гармонія», Вінницької міської ради та благодійних організацій: Міжнародного фонду «Українські реформи» та Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, людям з обмеженими фізичними можливостями повертають можливість пересуватися, надавши зручний інвалідний візок. Для тих хто не має можливості приїхати по візок, працівники Центру «Гармонія» привозять його додому людини з інвалідністю.

Дякуємо всім, хто сприяв в реалізації програми «Індивідуальний підбір візка»!



Переглядів: 6318
Поширень: 0