“Вінницькій правозахисній групі стало відомо про затримання співробітниками УБЕЗ МВС України в Києві громадянина Російської Федерації Клімова Сергія Валерійовича, 1988 року народження.

Вказана особа перебувала в Україні на законних підставах, звернулася до Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців з клопотанням про надання йому правового захисту в набутті статусу біженця в Україні та до Управління міграційної служби у м.Києві із заявою про надання статусу біженця в Україні.

Пан Клімов є активістом забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії, активним учасником багатьох ненасильницьких акцій протесту.

За мирну політичну діяльність щодо пана Клімова розпочато кримінальне переслідування та порушено кримінальну справу.
Ми вважаємо, що існує високий ризик негайної видачі Сергія Клімова до Російської Федерації, вимагаємо надати цій особі негайну правову допомогу та доступ співробітників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців.

Ми закликаємо Уповноваженого ВР України з прав людини Ніну Іванівну Карпачову негайно відкрити провадження щодо можливих порушень права біженця Сергія Клімова”.
За словами координатона ВПГ Дмитра Гройсмана, затримали Сергія Клімова за використання неліцензійного програмного забезпечення. За його ж словами, поки Клімов перебуває в Оболонському РОВД по місцю його проживання почався обшуку.

Раніше ВПГ відстоювала отримання статусу біженця і Михайла Гангана, заявляючи про незаконність його затримання та екстрадиції. Михайло Ганган також член Націонал-більшовицької партії Росії.


Переглядів: 3202
Поширень: 0