Хід досудового слідства у кримінальній справі резонансної ДТП, яка сталось під Немировом, контролює прокуратура у Вінницькій області. Нагадаємо, що дорожньо-транспортна аварія з трьома машинами сталась третього липня біля села Озеро. Одна з машин, у якій тернопільчани їхали на відпочинок, згоріла вщент. У аварії загинуло четверо людей і шестеро, серед яких були діти, травмувались.

У прес-службі прокуратури Вінницької області повідомляють: «Встановлено, що водій автомобіля "Мерседес Віто" не впорався з керуванням і виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілями "ВАЗ–21150" й "Форд Фокус". Відносно водія автомобіля "Мерседес Віто" СУ УМВС України у Вінницькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб). Його затримано в порядку ст. 115 КПК України."

Наразі у Немирівській районній лікарні з семи осіб, яких госпіталізували після аварії, перебуває на лікуванні лише жінка-вінничанка. Її одразу після ДТП прооперували вінницькі лікарі.

- Вона у тяжкому стані у реанімації, - повідомляє начмед Немирівської районної лікарні Сергій Юрець. - У понеділок її уже втретє проконсультували лікарі з Вінниці. А усіх інших пацієнтів з лікарні виписали, лише двох дітей перевели до Вінницької обласної дитячої лікарні.

Довідка:

За шість місяців 2012 року на автошляхах Вінницької області відбулося 1127 дорожньо-транспортних пригод, що на 23,8% більше, ніж минулого року. У 196 ДТП загинули 65 людей і 209 отримали травми. Кількість фатальних наслідків зросла на 41,3 відсотки.

Державтоінспекція Вінниччини попереджає і застерігає водіїв про необхідність дотримання Правил дорожнього руху, особливо швидкісного режиму, обгону транспортних засобів та маневрування.

Не варто забувати, що у спекотні дні людина за кермом транспортного засобу швидко втомлюється і увага послаблюється. Категорично забороняється керувати у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. При високих температурах повітря, дія алкоголю посилюється, а небезпека збільшується.



Переглядів: 3750
Поширень: 0