Церемонія нагородження колишнього керівника області в присутності нині діючого - справа не чувана, не тільки на Вінниччині, а й взагалі в Україні. Ні професійних, ні дружніх стосунків із попередниками на таких посадах, зазвичай, не будують. Тим не менш зала Вінницької обладміністрації повнилась чиновниками різних рангів, кожен із яких був однаково радий бачити в президії і екст-губернатора Олександра Домбровського і нинішнього Миколу Джигу.

Саме Микола Джига першим поздоровив Олександра Домбровського з ювілеєм і зачитав вітального листа від президента країни Віктора Януковича.

До вітань приєдналися мер Вінниці Володимир Гройсман і голова обласної ради Сергій Татусяк.

Крім почесної відзнаки, колишній губернтор отримав букет білих троянд і одну з останніх моделей iPad.

- Мені дуже приємно, що я отримав сьогодні найвищу нагорду, яку тільки може отримати вінничанин, - сказав ювіляр. - Найвища для мене оцінка в тому, що у Вінницькій області є послідовність. Те, що ми розпочали, але не встигли побудувати, сьогоднішня влада завершила і розпочала нові проекти.

Олескандр Домбровський нагадав присутнім, що далекий від політики.

- Завжди сповідував принцип "Більше еконміки, менше політики". А нині займаюмь виключно економікою та науковою діяльністю, - сказав колишній губернатор. - Більше того, я ненавиджу українську політику, бо вона знищує українську державу.

Серед нинішніх справ Олександра Домбровського - написання докторської дисертації на тему "Цивілізаційні хронотопи світової економіки". Восени цього року вийде перша частина його теоретичної многорафії. Також консультує декілька великих інвестиційних проектів - будівництво найбільшої біогазової електростанції у світі та розробляє концепцію науково-технічного парку біоенергетики.

Довідка:

Олександр Домбровський народився 7 липня 1962 року в Калинівці. Після закінчення Калинівської середньої школи №3 у 1979 році вступив до Вінницького політехнічного інституту на факультет автоматики і телемеханіки, який закінчив з відзнакою.

Після закінчення інституту працював на комсомольській роботі, був обраний першим секретарем Вінницького міськкому комсомолу.

У 1990 році закінчив аспірантуру та працював науковим співробітником науково-дослідної частини кафедри Вінницького політехнічного інституту. Протягом 1990—1991 років очолював відділ зовнішньоекономічних досліджень Вінницького міського центру НТТМ. Згодом був призначений директором зовнішньоторговельної фірми підприємства «Центр».

З 1995 року — президент акціонерного товариства «Подільський центр ділового співробітництва». Наступні роки — директор підрозділу «Філіал №2» виробничого об\'єднання «Південний машинобудівний завод ім.Макарова».

У 1998 році був обраний депутатом Вінницької міської ради, очолював постійну комісію з питань промисловості, будівництва, транспорту та зв\'язку.

З квітня 2002 року — Вінницький міський голова. Переміг у передвиборчих перегонах зі значним відривом.

У лютому 2005 року призначений головою Вінницької облдержадміністрації.

Звільнений з цієї посади президентом Віктором Януковичем 6 квітня 2010 року.

У березні 2011 Олександр Домбровський заявив, що не планує повертатися у владу й повідомив про свій відхід від активної політичної діяльності.

Одружений. Разом з дружиною Іриною виховали сина Андрія та доньку Тетяну, які нині є студентами.



Переглядів: 3709
Поширень: 0