Про можливість створення на базі навчального закладу таких підприємств говорив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

Мокола Присяжнюк у Аграрному  університеті

Перебуваючи з візитом у Вінницькій області він зустрівся з керівництвом і студентами аграрного університету.

- Ми з вашим ректором відпрацьовуємо модель, щоб перевести університет на самоокупність, - сказав Микола Присяжнюк. - Щоб від держави учбовий заклад залежав тільки у випадку підготовки фахівців по держзамовленню. Університет має повернути землі, які свого часу втратив і навіть придбати додатково землі. А студенти мають приймати участь у практичній роботі на міні-виробництвах при університеті. Ми це починання підтримаємо. Думаємо, якраз на базі вашого університета зробити пілотний проект в цьому напрямку.

Ще один задум, який незабаром буде втілений на базі вінницького вуза - закріплення студентів за сільскими радами.

- З кожного факультету закріпимо за сільскою радою по одному студенту, усіх курсів, - сказав Микола Присяжнюк. - Саме студенти будуть рекомендувати сільскому голові як покращити динаміку розвитку сільської громади. З року в рік ці перспективи розвитку сільради будуть оцінюватись і стануть основою студентської курсової, чи дипломної роботи.

Міністр вважає, що при підготовці своїх рекомендацій студенти мають використовувати аналіз людських, приородних, географічних та інших ресурсів.

- Щоб вони не давали спокою сільському голові, - каже Микола Присяжюк. - Щоб він розумів, що відповідає за громаду.



Переглядів: 4772
Поширень: 0