Мусульманам він відомий як чтець і знавець тлумачень Корану.

- Якихось наукових робіт за його авторством я не зустрічав, особисто з ним ніколи не стикався. - розповів російський блогер-мусульманин kahhar_786. - Але впевнений, що можна буде отримати велику користь із спілкування з ним. В Ісламському Університеті, де він навчався, є кілька факультетів. Його спеціалізація - Коран і науки про Коран.

За словами блогера, шейх ще досить молодий, його найбільші богословські злети ще попереду.

- У цьому віці важко чекати від нього великих звершень, як від великих учених, - говорить kahhar_786. - Але Єгипет в цілому завжди був відомий тим, що кращі читці навчалися саме там. Українське Духовне управління мусульман вчинило правильно запросивши саме читців Корану, щоб уникнути нюансів з питаннями віровчення. Заняття будуть загальнокорисними і нейтральними.

Шейх Мустафа Рамадан Абдул-Азіз Абдулла відвідав Україну не один. Крім нього, в країну прибули ще кілька ісламських вчених-богословів з Єгипту та Саудівської Аравії. Шейхи Мухаммад бін Ахмад Аддусарі та Мухаммад Фарід Аль-Мурсі Абдуль-Аль проведуть Рамадан в Києві, шейхи Самі бін Салімана Аль-Машика та Рабіа Авіс Марзук Вахіба відправляться в Одесу, шейх Рамадан Абдуль-Мухсін Фарадж Саїд вирушить до Харкова, Тарік Хафні Мухаммад Хафні - до Сімферополя, Абдулхалак Абдуль-Аль Абдуррахім Халіль - в Донецьк.

- Арабські вчені будуть очолювати спільні молитви, навчати місцевих мусульман читання Священного Корану, а також виступати з лекціями, - каже представник прес-служби всеукраїнської асоціації "Альраїд".


Переглядів: 2844
Поширень: 0