За останні роки на центральних пляжах міста («Хімік», «Гонти» і «Центральний») сталися суттєві зміни, вони були надані в оренду приватним підприємцям, які мали та начебто й привели їх до належного стану. Але ступінь забруднення у різних точках Бугу різний: там, де течія вища, вода чистіша, із зниженням течії - вода стає більш забруднена.

Крім пляжів біля річки Південний Буг, ще одним популярним місцем відпочинку вінничан є Вишенські озера. Але щоб привести в належний стан це місце міська рада коштів не має.

Звертаючись до останніх лабораторних досліджень води та ґрунту, які у літній період проводять кожних 10 днів, зараз маємо таку картину. Ґрунти на усіх пляжах, де дозволено купатись відповідають нормі, хімічний склад води у Південному Бузі та Вишенському озері також. Однак, бактеріологічний стан гірший - виявлено кишкову паличку та ентерокок. Інших більш небезпечних збудників не виявлено. Купатись у такій воді можна, але треба обов\'язково слідкувати за тим, щоб не набрати в рот води, це допоможе уникнути кишкових захворювань. Деталі у відеосюжеті.



Переглядів: 3959
Поширень: 0