Укравтодор закликає користувачів доріг на цей період, особливо в денну пору доби, обмежити поїздки на далекі відстані, а за крайньої необхідності вживати заходи від перегріву організму. Адже високі температурні показники навколишнього середовища можуть негативно вплинути на фізичний стан водіїв, знизити увагу при керуванні автомобілем, що у свою чергу може привести до тяжких дорожньо-транспортних пригод.

Дорожники звертаються до автомобільних перевізників з проханням змінити графіки перевезень вантажів з переорієнтацією їх роботи на нічний час, оскільки за спекотної погоди на асфальтобетонному покритті швидко утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації, що теж негативно впливає на безпеку руху. Наразі у зв’язку з підвищеною температурою повітря Укравтодором відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 № 879 “Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування” введено обмеження руху дорогами загального користування транспортних засобів загальною вагою понад 24 т та навантаженнями на вісь більше, ніж 7 т.

Міністерство інфраструктури України та Укравтодор просять водіїв дотримуватися вимог встановлених на дорогах технічних засобів регулювання дорожнього руху.



Переглядів: 3366
Поширень: 0