З метою вивчення готовності навчальних закладів до впровадження нових стандартів початкової освіти, що вступають у дію 1 вересня 2012 року, а також обміну досвідом управлінської та педагогічної діяльності, хмельничани відвідуватимуть навчальні заклади області та ознайомляться із системою організації в них навчально-виховного процесу.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, гостей з Хмельниччини приймає сьогодні кожен район області, до Вінниці ж завітали представники управління освіти Хмельницької міської ради та Хмельницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників на чолі з начальником управління освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації Віктором Очеретянком.

У приміщенні управління освіти і науки облдержадміністрації відбулось знайомство із членами делегації.

У ході зустрічі начальник управління освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк ознайомив гостей з освітянською галуззю Вінниччини, звернувши увагу як на здобутки, так і на проблемні питання, що стоять сьогодні перед педагогічними працівниками. Окрім того, головний освітянин області презентував основні галузеві проекти, що реалізуються в регіоні, серед яких: підтримка обдарованої молоді, активне міжнародне співробітництво у сфері професійно-технічної освіти, реалізація грантової політики, розвиток мережі дошкільних навчальних закладів, наукові здобутки вищої школи області тощо.

Досвідом підготовки з впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти у Вінницькій області поділилася з колегами проректор з навчально-методичної роботи обласного інституту післядипломної освіти педпрацівників Галина Іваниця.

У свою чергу, освітяни Хмельниччини окреслили основні напрямки діяльності та досягнення працівників галузі власного регіону та висловили побажання подальшої співпраці з метою обміну досвідом управлінської та інноваційної діяльності.

Протягом дня гості працюватимуть в окремих групах, вивчаючи практичний досвід адміністрування та навчальної діяльності обласного інституту післядипломної освіти педпрацівників, департаменту освіти Вінницької міської ради, загальноосвітніх шкіл № 6, № 18 та № 36 міста Вінниці.

Завершуватиметься зустріч засіданням «круглого столу» за підсумками акції.

Як ми повідомляли раніше, нові стандарти - нова школа



Переглядів: 3285
Поширень: 0