19 вересян біля 20.15 год., рухаючись по вул. Хмельницьке шосе, водій невстановленого автомобіля скоїв наїзд на велосипедиста С., 1973 р.н., непрацюючого, вінничанина, після чого залишив місце пригоди. Внаслідок ДТП, С. отримав тілесні ушкодження у вигляді: закритого перелому правого стегна зі зміщенням та госпіталізований у травматологічне відділення міської клінічної лікарні швидеої медичної допомоги м. Вінниці. Вжитими заходами співробітниками ДАІ встановлено, що наїзд на С. скоїв водій автомобіля "ДАФ" П., 1976 р.н., непрацюючий, вінничанин. Вищевказаний автомобіль доставлений на арештмайданчик.

ДТП

Зі слів свідка, що рухався на автомобілі Лада «Калина», велосипедист їхав попереду нього вулицею Хмельницьке шосе в напрямку вулиці 600-річчя. Неподалік пам’ятника - літака, що на площі Космонавтів, велосипедист об’їжджав припаркований «ДАФ», який раптово почав рухатися. Заднім бортом вантажівка зачепила велосипедиста і той від удару впав на зустрічну смугу руху. На щастя автомобілі на цій смузі знаходилися на достатній відстані, щоб загальмувати. Водій «ДАФу» з місця події поїхав.

Свідок зателефонував на телефон «102» і повідомив усі обставини автопригоди, надав необхідну інформацію про автомобіль, що скоїв ДТП. Майже за годину вантажівку та водія знайшли в обласному центрі по вулиці Карла Маркса за місцем проживання. Водій пояснив, що велосипедиста не побачив.

Як зазначає начальник служби профілактичної роботи управління ДАІ підполковник міліції Володимир Мотичко, більшість автопригод із велосипедистами стається темної доби через відсутність катафотів,(відбиваючих елементетів), що робить їх непомітними.

За вісім місяців цього року на автошляхах області сталося 25 ДТП, учасниками яких є велосипедисти, 10 з них загинули, а 12 зазнали травм. Тому, Державтоінспекція Вінниччини звертається до всіх учасників дорожнього руху з проханням врахувати, що з настанням осені світловий день значно зменшується. І велосипедисти, перш ніж вирушати у дорогу, мають перевірити наявність освітлення на ньому, а пішоходам необхідно одягати світлих кольорів одяг, або ж нашити на нього світлоповертаючі стрічки, щоб бути помітними у темряві.

Не забувайте, що ваша безпека, в першу чергу, залежить від вас.

20 вересня о 08.50 год., рухаючись по вул. Келецька в напрямку прос. Юності, водій автомобіля "Форд" М., 1986 р.н., непрацюючий, вінничанин, скоїв наїзд на велосипедиста Б., 1950 р.н., пенсіонерку. Внаслідок ДТП, Б. отримала тілесні ушкодження у вигляді полвтравми, відкритої черепно-мозкової травми, переломи основи черева, забійної рани потилиці, закритого перелому кисті, забою грудної клітини та госпіталізована у міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги м. Вінниці. По даному факту порушено к/с за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.



Переглядів: 4092
Поширень: 0