ДТППоблизу латвійського міста Саласпілс автобус із українськими спортсменами зіткнувся з польскою вантажівкою та перекинувся в кювет із висоти близько десяти метрів. В автобусі було 27 осіб, у тому числі 18 підлітків віком від 14 до 17 років.

Усі вони поверталися з чемпіонату Європи серед кадетів (так називають молодшу вікову категорію на юнацьких змаганнях), де виступали за збірну України. Хлопці родом із самих різних куточків України - Вінниці, Львова, Одеси, Івано-Франківської та Волинської областей.

- Ми їхали вночі, всі спали, тому ніхто нічого не бачив. Прокинулися від удару. Автобус кілька разів перекинувся і став на колеса, - розповів тренер Геннадій Горохов.

У федерації самбо розповіли, що вісім дітей отримали легкі травми. Чотирьох із них вже виписали з лікарні.

А от дорослі постраждали серйозніше. Серед них - водій автобуса, водій вантажівки та керівник групи - перший віце-президент Федерації самбо України Олександр Наухатько. В результаті аварії через вікно вилетів суддя, чемпіон світу та Європи Руслан Задворний.

- Було таке враження, що ми в якусь м\'ясорубку потрапили. Тренери спрацювали чітко, і водії. До приїзду рятувальників почали потроху вибиратися, - каже тренер Андрій Надопта.

Начальник поліції Латвії Інт Кюзіс не повідомляє, хто був винуватцем аварії. Проте каже, що точно встановлено- відбулось лобове зіткнення. У Латвію вже відправлений автобус, який доставить вінницьких спортсменів на батьківщину.



Переглядів: 3210
Поширень: 0