Правоохоронці затримали у Вінниці групу молодиків, які викрадали з машин гроші і цінні речі. Крадії зламували замки автівок за допомогою спеціального сканера.

Юрій КуцийЗа словами начальника Вінницького міського управління міліції Юрія Куцого, на вигляд пристрій схожий на невеликий брилок.

- Зловмисники придивлялись до водіїв, які паркувались, - розповідає Юрій Куций. - І у той момент, коли людина закривала авто, ставила на сигналізацію, вони стояли поруч і сканером зчитували сигнал. Як тільки водій відходив, затримані за допомогою пристрою відкривали машину і забирали цінні речі.

Зазвичай вони “працювали” на вулицях навколо ринків — це вулиці Папаніна і Тімірязєва. Найбільша “виручка” молодиків з однієї машини: 19 тисяч гривень і шкіряна куртка.

Як інформують правоохоронці, сканер спрацював навіть під час слідчого експерименту, коли за допомогою пристрою були зламані усі замки машин співробітників міліції, які знаходились поруч.

У Вінницькому міському управлінні міліції водіям радять не жаліти грошей і купувати сигналізацій для авто без звукового сигналу, або ті, які блокують коробку передач.



Переглядів: 3711
Поширень: 0