Так, за матеріалами перевірок, проведених протягом січня-серпня поточного року, працівниками регіонального управління спільно з працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Вінницькій області щодо суб’єктів господарювання прийнято 16 рішень про застосування фінансових санкцій з виявлених фактів реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Сума штрафних санкцій склала 108,8 тисяч гривень. Окрім того було анульовано 2 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 9 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Отож, податківці Вінниччини мають надію, що застосування таких санкцій сприятиме запобіганню незаконній реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

Нагадаємо, що за дослідженнями Всесвітньої організації охорони здоров’я, які опитали 200 тисяч наших учнів 5-10 класів, українська молодь займає перше місце у світі в рейтингу споживання алкоголю серед дітей і молоді: 40 % підлітків споживають алкогольні напої принаймні раз на місяць.



Переглядів: 3096
Поширень: 0