Для того, аби забезпечити надійну роботу котелень та теплових мереж в наступному опалювальному сезоні, цьогоріч теплопостачальники розпочали підготовку об’єктів житлово-комунального та енергетичного комплексу ще у квітні. У міжопалювальний період проводились ремонтні роботи на тепломережах, котельнях, центральних та індивідуальних теплових пунктах, замінювались каналізаційні та водопровідні мережі тощо.

Так, зокрема, по КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» виконано у повному обсязі роботи по підвищенню надійності 38 котелень, пройшли гідравлічне випробовування 204 км теплових мереж, відремонтовано понад 2,4 тисячі елеваторних вузлів житлових будинків. Крім того, виконувався поточний ремонт 86 центральних (ЦТП) та 112 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) тощо.

Підприємством ДП «Теплокомуненерго «Маяк» у міжсезонний період зроблено поточний ремонт 4 котлів, ремонт насосного обладнання та запірної арматури. Окрім цього, виконано обстежено та виконано відповідні роботи на 12 ЦТП та 3 ІТП, відремонтовано 354 елеваторних вузлів житлових будинків тощо.

Працівниками КП «Вінницяоблтеплоенерго» з початку весни виконано поточний ремонт 14 котелень, ремонт обладнання 8 ЦТП, заміну більш ніж кілометра тепломереж. Крім того, в міжопалювальний період було обстежено та при необхідності відремонтовано 30,4 км тепломереж, виконано гідропневматичну промивку 5 житлових будинків та ремонт 60 елеваторних вузлів.

Загалом, як зазначив директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради Олексій Пидоченко, в літній період теплопостачальні підприємства міста забезпечували гаряче водопостачання житлових будинків, крім періоду ремонтних робіт, які виконувались відповідно до затверджених графіків. «На сьогоднішній день теплопостачальними підприємствами міста Вінниці вже отримано паспорта готовності будівель до опалювального сезону», - говорить Олексій Пидоченко.

Крім підприємств, установ та організацій міста готовність до роботи взимку підтвердили і комунальні служби, які здійснюють прибирання снігу з доріг та тротуарів міста. В цілому, спеціальна техніка готова до зими майже на 100%. На сьогоднішній день для роботи під час снігопадів у місті нараховується понад 62 одиниць спеціалізованої техніки.

Проводились роботи і по підготовці житлового фонду до роботи в холодну пору року. Зокрема, у місті вже виконано гідропневматичну промивку систем опалення 82 житлових будинків та ремонт 1216 елеваторних вузлів. Цьогоріч станом на початок вересня в житловому фонді виконано заміну близько 9 тисяч погонних метрів трубопроводів опалення, відремонтовано та замінено майже 7 тисяч погонних метрів гарячого та понад 5,6 тисяч трубопроводів холодного водопостачання.

Під час наради міський голова Володимир Гройсман зазначив, що до 15 жовтня буде виконано вибіркову перевірку по підприємствах на предмет підготовки до осінньо-зимового періоду, а житловий фонд буде повторно перевірятися у повному обсязі. «На сьогоднішній день ми бачимо, що кількість звернень до аварійних служб стосовно житлового фонду значно зменшилась. Також спостерігається певний перелік робіт, які виконувались понад план, – говорить міський голова Володимир Гройсман. – Разом із тим нам потрібно забезпечити стабільну та злагоджену роботу усіх відповідних служб та підприємств, а у разі виявлення аварійних ситуацій повинен бути налагоджений миттєвий та якісний механізм їх ліквідації».

Як ми повідомляли раніше, Вінниччина на 100% готова до нового опалювального сезону



Переглядів: 2893
Поширень: 0