Представник однієї відомої вінницької фірми з виготовлення і встановлення пластикових вікон “збирав” завдаток з людей. Але при цьому жодному із 31 заявника, який написав заяву до міліції, фірма не встановила ні вікок, ні балконів.

З клієнта чоловік брав від 2 000 гривень до 700 євро у залежності від об’єму роботи. Люди нічого не підорзрювали, оскільки вінничанин особисто виїздив до кожного з замовників, робив заміри та складав угоду, яка завірялася печаткою фірми.

- Після цього люди залишали аванс, - говорить начальник Вінницького міського управління міліції Юрій Куций. - Загальна сума, яку люди авансом віддали шахраю становить 25 000 гривень. Чоловік, якого ми затримали, з 2008 року був зареєстрований як приватний підприємець. Проте вже давно не вів підприємницької діяльності та не сплачував податків, на фірмі, що займалась виготовленням пластикових вікон, за документами він працював на цій фірмі. Як стало відомо слідству, коли чоловік брав гроші у людей, то не мав на меті виконувати домовленостей між ними, хоча наразі обіцяє повернути усі кошти, що привласнив.

Проти затриманого 29-річного “збирача” грошей порушено кримінальну справу за статтею 190 ч. 2 ККУ. Проводяться подальші слідчі дії з метою встановлення можливих співучасників вчиненого злочину.



Переглядів: 2953
Поширень: 0