У Вінниці нові штрафи на пішоходів не подіяли. Вінницькі інспектори за місяць зафіксували приблизно дев’ять тисяч порушень правил дорожнього руху, і понад сто – пішоходами. Великі штрафи налякали пішоходів, та ненадовго. Люди останнім часом втратили пильність і переходять дорогу де заманеться.

Хмельницьке шосе «Лісопарк» - одне із найбільш небезпечних доріг Вінниці. Тут інспектори найчастіше фіксують недотримання правил дорожнього руху пішоходами. За добу правоохоронці притягують до адмінвідповідальності десятки порушників. Та великі штрафи не лякають людей, вони і далі переходять дороги в недозволених місцях .

50-80 гривень штрафу за порушення правил дорожнього руху налякали пішоходів. Люди дисципліновано переходили дорогу на світлофори. Однак за останні два тижні кількість пішоходів-порушників зросла. З початку грудня склали сто протоколів.

Микола Сіманчук, начальник Державтоінспекції у Вінницькій області: "Як можна кваліфікувати такий вид порушень, як людина переходить проїжджу частину спиною до проходячого транспортного засобу, не реагуючи на те, що водії, водій не розуміє, які дії будуть прийняті тим чи іншим пішоходом?".

Найнебезпечніші на дорозі пішоходи, які поспішають, кажуть інспектори, бо не зважають навіть на зауваження правоохоронців. Байдужості пішоходів до власного життя міліціонери не розуміють. Кажуть, провели серед населення роз’яснювальну роботу. Розказали, як правильно переходити дороги й скільки та за що платити. Але оскільки вмовляння не допомагають, штрафуватимуть порушників безжально.


Переглядів: 3443
Поширень: 0