З кожним роком у школі збільшується контингент здібних учнів та високоосвічених викладачів. Учні «Вишеньки» є дипломантами, призерами та переможцями міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських конкурсів, фестивалів і виставок. Робота колективу школи та окремих викладачів була неодноразово відзначена грамотами та дипломами Міністерства культури України, Вінницького обласного управління культури та Вінницької міської ради.

Гордістю «Вишеньки» стали переможці найпрестижніших конкурсів та фестивалів. Серед них Олеся Мельницька – I місце у міжнародному конкурсі баяністів-акордеоністів в місті Ланчіано (Італія), Назарій Стінянський – I місце на міжнародному фестивалі народної творчості «Морський бриз», (Бургас, Болгарія), Вадим Куколевський – гран-прі Всеукраїнського конкурсу «Весняна рапсодія» (Київ).

Директор закладу Тетяна Заїчко пишається тим, що в школі працює надзвичайно потужний творчий молодий колектив однодумців. «У наших планах здійснення музичних постановок, ми приділимо значну увагу розвиткові оркестрів та ансамблів. Мріємо відкрити клас балету та бального танцю. Сучасна матеріально-технічна база та потужний педагогічний потенціал хореографічного відділення дозволяють нам відкрити методичний центр для викладачів хореографії міста та області» - розповідає вона.

Своїми думками про школу та улюблених вчителів поділились і діти. Гринюк Анастасія зі зразкового ансамблю танцю «Джерельце» розповідає: «Разом з нашим уславленим ансамблем я беру участь у різноманітних конкурсах, ми танцюємо народні танці. Наш колектив надзвичайно дружний, мені приємно відчувати себе частинкою великого та знаного ансамблю «Джерельце». Наші вчителі найкращі, вони вчать нас багатьом премудростям танцю. Я дуже люблю танці і саме у нашій школі у мене є змога розвивати мої здібності. Ми беремо участь у конкурсах, ось цього літа завоювали гран-прі у Хотині на конкурсі «Бесарабський колорит». Я відтоді обожнюю виступати, а в майбутньому мрію зробити хореографію своєю професією.»

Переможці у номінації «Зірковий дует», лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів, Вадим та Марія Куколевські розказують про себе так: «Ми брат та сестра, займаємось вокалом уже 6 років. Приймаємо участь у різноманітних конкурсах, виступаємо на багатьох концертах, співаємо на значних культурних заходах у місті. Ми вдячні школі мистецтв «Вишенька» за розвиток наших вокальних талантів.»

Переможниця у номінації «Віртуоз» Мельницька Олеся (акордеон) ділиться секретом своїх успіхів: «Ще коли мені було 7, я вперше поїхала на конкурс та зайняла призове місце. Відтоді ще більше стала займатись грою на акордеоні. Найбільшою подією мого життя стала перемога минулого року на конкурсі баяністів-акордеоністів в Італії. У планах на майбутнє - музичне училище та консерваторія по класу акордеона. Це все завдяки школі «Вишенька», учителі нам мов друзі – завжди готові прийти на допомогу, підказати, якщо щось не виходить.»

Кращий виконавець класичної музики - Вікторія Мосійчук (фортепіано) розповідає: «Я навчаюсь у школі «Вишенька» вже 5 років. Мої улюблені предмети сольфеджіо та музична література. В майбутньому хочу своє життя пов’язати з грою на фортепіано, адже уже досягла певних успіхів завдяки улюбленим викладачам.»

Назар Дяків з ансамблю сучасного танцю зізнається: «Я люблю нашу школу, тут я навчився танцювати. На репетиціях ми вивчаємо правильні рухи, буває важко, але дуже цікаво, адже вчителі-хореографи до кожного шукають індивідуальний підхід. Наш ансамбль стрімко розвивається, ми багато виступаємо, а це завжди відповідально та натхненно водночас.»

При школі мистецтв «Вишенька» діє низка творчих колективів: дитячі хори молодших та старших класів, ансамбль скрипалів з 7 дівчат, гітаристів, народних інструментів, вокальний ансамбль та ансамбль сучасного танцю; викладацькі вокальний та естрадний ансамблі, ансамбль народних інструментів.

Керівник ансамблю гітаристів «Акорд» Ірина Левицька з гордістю повідала про колектив, який вона навчає та веде до перемог: «Вони дружні, талановиті, веселі діти. Займаючись з ними я отримую насолоду. Наш колектив за останній час розрісся з двох учнів до 12. У них є певні успіхи: ще коли у нас було всього двоє гітаристів, на міжнародному конкурсі інструментальних ансамблів в Дніпропетровську «Золота ліра» ансамбль посів перше місце. Їм аплодувала вся Україна, вони достойно представили наше місто та школу. Я впевнена, що в майбутньому ансамбль чекають ще більш значні перемоги.»

Репертуар ансамблю «Акорд» з кожним роком розширюється, діти грають як жваві так і ліричні твори, а найбільше полюбляють та часто виконують «Take five» Пола Дезмонда. А ось що говорять самі юні зірочки, яким по 11-14 років.

Андрій Барулін: «Мені подобається навчатись у «Вишеньці», я тут уже 3-й рік. Ми, ансамбль «Акорд», дружний колектив, разом проводимо вільний час та дозвілля.»

Соков Діма: «Я ще з дитинства мріяв навчитись грі на гітарі, адже з батьками ходив на концерти видатних гітаристів. З тих пір хочу грати як вони і мої мрії збуваються.»

Христич Олексій: «Граю в ансамблі уже 2-й рік, адже скільки себе пам’ятаю мріяв навчитись грі на чудовому інструменті – гітарі. Тут в школі надзвичайно уважні вчителі, вони вміють пояснити як вірно грати той чи інший твір.»

Гуменюк Андрій: «Я навчаюсь у школі «Вишенька» вже 4-й рік, а в ансамблі 3-й. Дуже люблю грати на гітарі. Наша вчителька розучує з нами твори які нам подобаються, ми завжди всі разом підбираємо репертуар.»

Овдієнко Максим: «В дитячій школі мистецтв «Вишенька» я навчаюсь вже 5 років. Люблю наш ансамбль, у якому я граю від початку. Ми разом приймаємо участь у різних конкурсах. Нас навіть спеціально запрошують.»

Буцула Ганна: «Я обожнюю гітару. Люблю наш ансамбль, ми часто проводимо дозвілля разом, адже ми всі друзі. Маю бажання, щоб ми ставали ще більш професійними музикантами, вигравали конкурси. І нехай більше учнів приходить до наших чудових вчителів навчатись.»

Навчаючись у школі мистецтв «Вишенька» кожна дитина отримує змогу розкрити свої таланти та зробити перші кроки на своєму творчому шляху.

Як ми повідомляли раніше, Вінницька дитяча школа мистецтв «Вишенька» святкує десятиріччя.



Переглядів: 7448
Поширень: 0