Перетин Хмельницьке шосе і вул.Писарева автоінспекція називає одним із найнебезпечніших перехресть Вінниці.

Лише за 2012 рік тут зареєстровано дев\'ять дорожньо-транспортних пригод. І аварії, говорять мешканці мікрорайону, стаються постійно. Продавці магазину "ПродТорг", який розташований неподалік, розповідають, як їх колега потрапила у лікарню після того, як саме на цьому перехресті її збила машина.

Щоб хоч якось вирішити дорожне питання, продавці магазину і активні мешканці мікрорайону ще кілька років тому почали збирати підписи за те, щоб перехрестя було регульованим - тобто, аби на ньому встановили світлофор.

- Усього зібрали більше 300 погоджень жителів будинків, що розміщуються по Хмельницькому шосе, вулицях Єрмака, Писарева, навіть з проспекту Космонавтів є кілька погоджень, - розповідає директор магазину "ПродТорг" Максим Невчас. - Але нам тоді пояснили, що на новий світлофор на перехресті необхідні кошти. Якщо я не помиляюсь, на той час це було 50 тисяч гривень.

Підписи з проханням про встановлення світлофора бачили у Державній службі автомобільних доріг і у КП "Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації дорожнього руху", котра встановлює світлофорні об\'єкти. У службах погоджуються з мешканцями: світлофор на тому місці потрібен.

- Більше того, він є у планах програми поліпшення з облаштування дорожньо-транспортного руху у Вінниці, - пояснює начальник КП ВСМЕДОДР Іван Юрченко. - Програма передбачає ряд заходів на 2013-2017 роки. Але її мають розглянути депутати, затвердити.

І тільки після цього, якщо будуть кошти, на перехресті Писарева і Хмельницького шосе встановлять світлофор.



Переглядів: 4138
Поширень: 0