Робота в умовах дії нового Кримінального процесуального кодексу України та посилення співпраці з засобами масової інформації – основні теми наради за підсумками 10 місяців роботи 2012 року податкової міліції Вінниччини.

З 19 листопада в силу вступає новий Кримінальний процесуальний кодекс України, який принципово змінить роботу не лише слідчих, але й оперативних підрозділів податкової міліції, - до роботи в нових умовах особовий склад має бути підготовлений бездоганно, наголосив перший заступник голови – начальник управління податкової міліції ДПС у Вінницькій області Андрій Таранов.

Стосовно проведеної за січень-жовтень цього року роботи, силами податкової міліції Вінниччини вдалося спрямувати до бюджету майже 50 мільйонів гривень. Крім того, на 7,5 мільйона гривень попереджено незаконного відшкодування податку на додану вартість. До листопада 2012 року податківцям вдалося викрити понад 80 злочинів у сфері оподаткування, абсолютна більшість яких є тяжкими та особливо тяжкими, такими, від яких державний бюджет страждає десятками мільйонів гривень невиплачених пенсій, соціальних допомог. А подекуди й людських життів та здоров’я – з початку року працівниками підрозділів протидії незаконному обігу підакцизних товарів вилучено майже 4,5 тисячі декалітрів лікеро-горілчаної продукції на суму понад 1,6 млн. грн. Ще майже на 10 мільйонів гривень з незаконного обігу вилучено спирту, який у майбутньому став би основою небезпечного алкогольного фальсифікату.

Зміни в роботі податкової міліції та у законодавстві, що безпосередньо впливають на якість її діяльності, виводять службу на новий виток розвитку. Громадськість має бути поінформована про такі зміни, переконані у керівництві податкової міліції. Кінцевою метою роботи податківців є захист бюджету від розкрадань та виведення коштів у тіньовий сектор економіки, а отже – захист бюджетних та соціальних виплат. Відтак діяльність служби має бути якнайбільш прозорою та відкритою для суспільства в першу чергу через активну співпрацю з засобами масової інформації, наголосив начальник управління податкової міліції Вінниччини Андрій Таранов.

Ольга Шишківська, старший інспектор з ОД штабу УПМ ДПС у Вінницькій області



Переглядів: 5221
Поширень: 0